Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,54% για τον Nasdaq, 1,57% για τον S&P και 1,38% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1,54% για τον Nasdaq, 1,57% για τον S&P και 1,38%  για τον energy sector

550 μονάδες έχασε ο Dow

Απώλειες στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι traders ολοκλήρωσαν ένα δύσκολο πρώτο τρίμηνο για τη Wall Street.


Ο Dow Jones υποχώρησε 550 μονάδες ή 1,5% στις 34,678 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,56% στις 4,530 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,38% στις 581,96 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,54% στις 14,220 μονάδες.

Η Walgreens Boots Alliance σημείωσε πτώση 5%, επιβαρύνοντας τον Dow. Η αλυσίδα φαρμακείων ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για το οικονομικό της δεύτερο τρίμηνο, αν και αυτό οφειλόταν εν μέρει στη ζήτηση για προϊόντα που σχετίζονται με την πανδημία.

Ορισμένες μετοχές τεχνολογίας δέχθηκαν πιέσεις εν μέσω ανησυχιών των αναλυτών για τη μελλοντική αγορά των υπολογιστών. Η AMD υποχώρησε περισσότερο από 7% αφού οι αναλυτές της Barclays υποβάθμισαν τη μετοχή σε ίσο βάρος από υπέρβαρη. Εν τω μεταξύ, η HP Inc και η Dell υποχώρησαν κατά 5,2% και 5,5%, αντίστοιχα, μετά την υποβάθμιση από την Morgan Stanley.

Η Πέμπτη είναι την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του Μαρτίου και του πρώτου τριμήνου. Η αγορά σημείωσε ράλι το δεύτερο εξάμηνο του μήνα, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να ολοκληρώνουν τον μήνα με άνοδο περίπου 5% έκαστος και τον Dow σχεδόν 4%.

Ωστόσο, για το πρώτο τρίμηνο, ο Dow και ο S&P 500 υποχωρούν περίπου 3%, και ο Nasdaq υποχωρεί περισσότερο από 7%. Και για τους τρεις δείκτες, αυτό θα είναι το πρώτο αρνητικό τρίμηνο από το πρώτο τρίμηνο του 2020, όταν ξεκίνησε η πανδημία του Covid στις Η.Π.Α.

«Υπήρξε ένα ωραίο ράλι ανακούφισης και λίγη σαφήνεια σχετικά με τις ενέργειες της κεντρικής τράπεζας και κάποιες τεχνικές αγορές, καθώς υπήρχαν πολλά χρήματα στο περιθώριο», δήλωσε ο Erik Knutzen, της Neuberger Berman.

«Αλλά πιστεύουμε ότι από εδώ οι επενδυτές θα συνειδητοποιήσουν ότι η ανάπτυξη επιβραδύνεται, τα επιτόκια αυξάνονται και ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι υψηλός. Αυτό εξακολουθεί να είναι μια πρόκληση για την αγορά ».

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι βασικές τιμές PCE, ένα βασικό μέτρο πληθωρισμού που παρακολουθεί η Fed, σημείωσαν αύξηση 5,4% σε ετήσια βάση για τον Φεβρουάριο. Αυτό ήταν λίγο κάτω από τις προσδοκίες για 5,5%.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate να υποχωρούν κατά 4% σε περίπου 103 δολάρια το βαρέλικαθώς η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σχέδιο για την απελευθέρωση 1 εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου την ημέρα από το στρατηγικό απόθεμα πετρελαίου για έξι μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης