Χρηματιστήριο & Αγορές

Διυλιστήρια ΕΛΠΕ, Motor Oil: 5+1 λόγοι για τους οποίους θα έρθουν στο προσκήνιο

Διυλιστήρια ΕΛΠΕ, Motor Oil: 5+1 λόγοι για τους οποίους θα έρθουν στο προσκήνιο
Kαι τα δυο διυλιστήρια, συμμετέχουν μαζί με άλλες ενεργειακές εταιρείες στην επένδυση υδρογόνου White dragon στην Δυτική Μακεδονία
Υψηλά περιθώρια διύλισης, επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας, επενδύσεις στο υδρογόνο, επένδυση για την αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΜΟΗ), αλλά και υψηλές μερισματικές αποδόσεις 6-7% αναμένονται από τα δυο σύνθετα διυλιστήρια της Motor Oil και των Ελληνικών Πετρελαίων.
Οι πέντε αυτοί λόγοι φέρνουν στο προσκήνιο τον κλάδο το επόμενο διάστημα ενώ καταλύτης εκτιμάται πως θα είναι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τις παραχωρήσεις (υδρογονάνθρακες) τις οποίες αναμένουν ξένοι και Έλληνες επενδυτές.
Στα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ του 2021, για το τέταρτο τρίμηνο του 2021 το περιθώριο διύλισης ντίζελ ανέκαμψε στα υψηλά διετίας συνεπώς τα ενδεικτικά περιθώρια διύλισης Hydrocracking βελτιώθηκαν σε 5,2 δολάρια ανά βαρέλι.
Τα Ελληνικά Πετρέλαια δε εμφάνισαν καθαρά κέρδη 341 εκατ. ευρώ που αποτελεί την δεύτερη υψηλότερη επίδοση του ομίλου ιστορικά.
Η Motor Oil θα δημοσιεύσει το ερχόμενο διάστημα τα αποτελέσματα και σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Optima το περιθώριο διύλισης από 6,3 δολάρια ανά βαρέλι το 2023 θα ανέλθει σε 8,7 δολάρια.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης