Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Μητσοτάκης στην ΠτΔ: Πρέπει να επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο τη διείσδυση των ΑΠΕ

Μητσοτάκης στην ΠτΔ: Πρέπει να επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο τη διείσδυση των ΑΠΕ
Μέλημα της κυβέρνησης σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η μείωση της αύξησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος

Την ανάγκη να υπάρξει προετοιμασία για μια περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντησή του με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

O πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά σε ενεργειακά θέματα, τονίζοντας ότι η γενεσιουργός αιτία της κρίσης, όπως έχουμε εξηγήσει πολλές φορές, είναι πρωτίστως η άνοδος στις τιμές του φυσικού αερίου, που συμπαρασύρει, δυστυχώς, και τις τιμές του ηλεκτρισμού.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία της πράσινης ενέργειας, επισημαίνοντας ότι «η φθηνότερη μορφή ενέργειας αυτή τη στιγμή είναι η πράσινη ενέργεια - η ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο και τη θάλασσα - και θα πρέπει να επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο τη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε επίπεδο μεγάλης κλίμακας, αλλά και μικρότερης κλίμακας. Και οι επιχειρήσεις μπορούν ενδεχομένως να τοποθετούν φωτοβολταϊκά για να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες και αυτό θα πρέπει να γίνει με πολλή μεγάλη ταχύτητα και παρακάμπτοντας - τολμώ να πω σαρώνοντας - τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια. Εξίσου μεγάλη έμφαση, φυσικά, θα πρέπει να δοθεί και στην φθηνότερη μορφή ενέργειας απ’ όλες, που είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ, και αναφέρομαι στα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Το μέλημά μας θα πρέπει να είναι το πώς θα μειώσουμε την αύξηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και γι’ αυτό και πρωτοβουλίες, όπως τα προγράμματα του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», της αντικατάστασης των κλιματιστικών, νομίζω ότι στην παρούσα συγκυρία έχουν τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο, τη δική τους ξεχωριστή θέση».

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης