Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,9% για τον Nasdaq και 0,8% για τον S&P - Στα 107 το brent

Wall Street: Άνοδος 1,9% για τον Nasdaq και 0,8% για τον S&P - Στα 107 το brent
Ο Dow κέρδισε 103 μονάδες

Κέρδη στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές απέτρεψαν τους φόβους για την ύφεση και προχώρησαν σε αγορές μετοχών τεχνολογίας.

Ο Dow Jones κέρδισε 103 μονάδες ή 0,30% στις 34,922 μονάδες
Ο S&P 500 κέρδισε 0,81% στις 4,582 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,07% στις 587,30 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,9% στις 14,532 μονάδες.

Οι μετοχές της τεχνολογίας, που ήταν από τους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν ότι τα σχέδια της Fed για αύξηση των επιτοκίων θα αποτελούσαν τροχοπέδη, ενισχύθηκαν τη Δευτέρα.

Το Twitter στήριξε τον Nasdaq με άνοδο άνω του 28% μετά την είδηση ​​ότι ο Έλον Μασκ αγόρασε παθητικό μερίδιο 9,2% στην εταιρεία. Η μετοχή της Tesla σημείωσε επίσης άνοδο 5,7% λόγω των τελευταίων τριμηνιαίων στοιχείων παράδοσης ηλεκτρικών οχημάτων το Σάββατο, τα οποία ήταν πάνω από την προηγούμενη περίοδο.
Η Apple, η Amazon, η Nvidia και η Microsoft σημείωσαν επίσης άνοδο άνω του 1%.
Εν τω μεταξύ, η Starbucks υποχώρησε 4,4% αφού η αλυσίδα καφέ ανέστειλε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της.

Ένα βασικό τμήμα της καμπύλης αποδόσεων παρέμεινε ανεστραμμένο μετά την μετατόπιση των αποδόσεων του 2ετούς και 10ετούς ομολόγου για πρώτη φορά από το απόγευμα της Πέμπτης του 2019. Η απόδοση των 5ετών ομολόγων διαπραγματεύεται επίσης πάνω από το αντίστοιχο 30ετές.

Το πετρέλαιο

Το πετρέλαιο εκτινάχθηκε τη Δευτέρα, καθώς οι αυξανόμενοι θάνατοι αμάχων στην Ουκρανία ενίσχυσαν την πίεση στις ευρωπαϊκές χώρες να επιβάλουν κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, προκαλώντας νέες ανησυχίες στην αγορά σχετικά με την αυστηρότερη προσφορά.

Το Brent έκλεισε στα 107,53 $ με άνοδο 3,01% και το ο αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate διαμορφώθηκε 4,04%, υψηλότερα στα 103,28 δολάρια. Και τα δύο υποχώρησανπερισσότερο από 1 $ νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και οι υποστηρικτές του θα «αισθανθούν τις συνέπειες» των γεγονότων στην Μπούχα, έξω από την πρωτεύουσα Κίεβο, όπου βρέθηκε ένας ομαδικός τάφος με δεμένα πτώματα που πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης