Διεθνή

Στόχος των Ρώσων ο πλήρης έλεγχος του Donbass

Στόχος των Ρώσων ο πλήρης έλεγχος του Donbass
Να συνθηκολογήσουν και να παραδοθούν καλούν τους Ουκρανούς στη Μαριούπολη οι Ρώσοι
Με την ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τις ωμότητες στην Bucha να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τη μεν Μόσχα να κάνει λόγο για «σκηνοθετημένη προβοκάτσια» και με το δε Κίεβο να μιλά για «γενοκτονία» και «εγκλήματα πολέμου» που πολύ πιθανό να έχουν καταγραφεί και σε άλλες ουκρανικές πόλεις, οι ρωσικές δυνάμεις στρέφουν όλη την προσοχή τους κυρίως στην ανατολική αλλά και σε τμήματα της νότιας Ουκρανίας.
Πλέον διαπιστώνεται πως πρωταρχικός στόχος των Ρώσων είναι ο πλήρης έλεγχος του Donbass, δηλαδή των ανατολικών επαρχιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ όπου ήδη οι φιλορώσοι αντάρτες υποστηρίζουν ότι έχουν καταφέρει να ελέγξουν ένα μεγάλο μέρος των εδαφών αυτών.
Όπως αναφέρεται, η πόλη – «κλειδί» για την προέλαση του ρώσικου στρατού είναι η Σλαβιάνσκ, καθώς εκτιμάται ότι εάν οι Ρώσοι δεν την καταλάβουν, τότε θα «κολλήσουν» και στο Donbass.
 
Στην άλλη στρατηγικής σημασίας πόλη, τη Μαριούπολη, οι συγκρούσεις συνεχίζονται με τους Ουκρανούς να εξακολουθούν να αντιστέκονται και με τους Ρώσους να τους απευθύνουν εκ νέου αίτημα να συνθηκολογήσουν και να παραδώσουν τα όπλα τους, κάτι που ήδη έχει απορριφθεί μια φορά.
Εκτιμάται πως το 90% των κτηρίων στη Μαριούπολη είναι ήδη ερείπια, ενώ σήμερα Τρίτη 5/4 αναμένεται να ανοίξουν νέοι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την εκκένωση αμάχων.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης