Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

ElvalHalcor: Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της Symetal πιστοποιήθηκαν με το πρότυπο ASI Performance Standard

ElvalHalcor: Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της Symetal πιστοποιήθηκαν με το πρότυπο ASI Performance Standard
Πάνω από το 90% των πωλήσεων  εξάγεταιι σε περίπου 70 χώρες
Την πιστοποίηση των παραγωγικών εγκαταστάσεών της (εργοστάσια Οινοφύτων και Μάνδρας) σύμφωνα με το πρότυπο Aluminium Stewardship Initiative (ASI) Performance Standard ανακοίνωσε η Symetal, θυγατρική της ElvalHalcor.
Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία DNV και κάλυψε όλες τις πολιτικές, διαδικασίες, υποδομές και πρακτικές που εφαρμόζονται σύμφωνα με τα κριτήρια του προτύπου.
Ο Κωνσταντίνος Κόντος, γενικός διευθυντής της Symetal, δήλωσε:
«Είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις foil αλουμινίου, υιοθετώντας πλήρως τις αρχές της βιωσιμότητας και τις αρχές ESG, που ήταν πάντοτε στην καρδιά του συστήματος αξιών της Symetal.
 Η πιστοποίηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων μας στα εργοστάσια Οινοφύτων και Μάνδρας σύμφωνα με το ASI Performance Standard επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για υπεύθυνη παραγωγή και υπεύθυνες προμήθειες.
Επιπρόσθετα, επιδεικνύει την αποδοτικότητα των διαδικασιών και των μεθόδων μας σχετικά με την περιβαλλοντική προστασία, την κοινωνική υπευθυνότητα και την εταιρική διακυβέρνηση προς τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες μας, τους πελάτες μας, την κοινωνία και όλους τους συμμετόχους μας».
Το πρόγραμμα πιστοποίησης της Πρωτοβουλίας Υπεύθυνης Διαχείρισης Αλουμινίου (Aluminium Stewardship Initiative - ASI) αναπτύχθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έπειτα από μία ενδελεχή, πολύ-συμμετοχική διαβούλευση και είναι η μόνη ολοκληρωμένη εθελοντική πρωτοβουλία πιστοποίησης σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου.
Το ASI Performance Standard ενσωματώνει αρχές και κριτήρια τα οποία σχετίζονται με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση, με σκοπό τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις δεσμεύσεις βιωσιμότητας στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου.
Θέτει έναν μεγάλο αριθμό κριτηρίων στους τρεις πυλώνες της εταιρικής διακυβέρνησης, της περιβαλλοντικής προστασίας και της κοινωνικής υπευθυνότητας που εξετάζουν κρίσιμα θέματα, όπως ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βιοποικιλότητας, διαχείρισης αποβλήτων και εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.
Η Symetal δραστηριοποιείται στην παραγωγή μίας μεγάλης γκάμας προϊόντων foil αλουμινίου, που χρησιμοποιούνται κυρίως σε λύσεις συσκευασίας για τους κλάδους των τροφίμων, των φαρμακευτικών προϊόντων και της καπνοβιομηχανίας.
Έχει έντονα εξαγωγικό προσανατολισμό, με πάνω από το 90% των πωλήσεων να πραγματοποιείται σε περίπου 70 χώρες.
Διαθέτει δύο σύγχρονες παραγωγικές μονάδες στα Οινόφυτα Βοιωτίας και στη Μάνδρα Αττικής που ενσωματώνουν τεχνολογία αιχμής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης