Ενέργεια

Γερμανία: Εκτοξεύονται οι πωλήσεις οικιακών μπαταριών - Λύση στους υψηλούς λογαριασμούς

Γερμανία: Εκτοξεύονται οι πωλήσεις οικιακών μπαταριών - Λύση στους υψηλούς λογαριασμούς

Προβλέψεις για αύξηση 67% φέτος

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών ηλεκτρικών μπαταριών οικιακής χρήσης στη Γερμανία προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 67% το 2022, καθώς οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τεχνολογία αποθήκευσης για φθηνότερη, ανανεώσιμη και πιο αξιόπιστη παροχή ενέργειας, ανακοίνωσε η βιομηχανική ένωση BVES σύμφωνα με το Reuters.

«Οι υψηλές τιμές ενέργειας και η αναζήτηση για ασφάλεια εφοδιασμού θα δώσουν στις οικιακές μπαταρίες αποθήκευσης μια περαιτέρω ώθηση το 2022», ανακοίνωσε την Τετάρτη η BVES, παρουσιάζοντας μελέτη που διεξήγαγε η 3Energie Consulting.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών μονάδων οικιακής μπαταρίας θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 67% φέτος από 430.000 στο τέλος του 2021, αναφέρει η έκθεση.
Από τον Απρίλιο, ο αριθμός αυτός έχει ήδη αυξηθεί σε 500.000, που αντιπροσωπεύει 2,5 γιγαβάτ (GW) χωρητικότητας, που ισοδυναμεί με έναν ή δύο μεγάλους πυρηνικούς σταθμούς.

Ο αριθμός των μονάδων για το τέλος του 2021, που εγκαταστάθηκαν, ως επί το πλείστον σε σπίτια με παραγωγή ηλιακής ενέργειας στην οροφή, αυξήθηκε κατά 145.000, ή 50%, από το 2020 και είναι 14 φορές πάνω από το 2015.

Η Γερμανία μετρά 2,2 εκατομμύρια ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα που παράγουν ενέργεια στο σπίτι. Πριν διατεθούν οι οικιακές μπαταρίες, η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια πήγαινε αποκλειστικά στο δίκτυο.

Τώρα, όλο και περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν μπαταρίες, καθώς γίνονται φθηνότερες και μεγαλύτερες, ωθούμενοι περαιτέρω από μια αναζήτηση αυτοδυναμίας εν μέσω μεγάλων λογαριασμών ενέργειας.

Αποθήκευση πλεονάζουσας ενέργειας

Οι ιδιοκτήτες, συνήθως οικογένειες με μονοκατοικίες, αναβαθμίζουν τα σπίτια τους για να αποθηκεύουν πλεονάζουσα ενέργεια για γενική χρήση και, ολοένα και περισσότερο, να τροφοδοτούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αντλίες θερμότητας.

Στους κορυφαίους πωλητές οικιακών μπαταριών στη Γερμανία περιλαμβάνονται οι εγχώριοι παίκτες Senec, sonnen ιδιοκτησία της Shell και E3/DC, και ξένοι παίκτες όπως η LG Chem (051910.KS) και η Tesla (TSLA. Ο)..

Οι συνολικές πωλήσεις της βιομηχανίας αποθήκευσης, που αντιπροσωπεύεται από την BVES, αυξήθηκαν 29% πέρυσι στα 8,9 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με την 3Energie.

Ωστόσο, υπήρχαν ορισμένα εμπόδια στις πωλήσεις στον τομέα των logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας, τα οποία είχαν οδηγήσει σε ελλείψεις πρώτων υλών και εξαρτημάτων ενώ και η διαθεσιμότητα εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού ήταν περιορισμένη.

Οι μπαταρίες οικιακής αποθήκευσης για ρεύμα και θερμότητα αντιπροσώπευουν 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ του συνολικού τζίρου, ο οποίος περιελάμβανε μονάδες αποθήκευσης αντλιών και μπαταρίες μεγέθους δικτύου για να βοηθήσουν τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας και τους βιομηχανικούς καταναλωτές ενέργειας να ρυθμίσουν τις ροές παροχής ρεύματος.


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης