Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 2,2% για τον Nasdaq και 0,9% για τον S&P - Άνοδος 0,5% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 2,2% για τον Nasdaq και 0,9% για τον S&P - Άνοδος 0,5% για τον energy sector
144 μονάδες έχασε ο Dow
Υποχώρηση στη Wall Street για δεύτερη μέρα την Τετάρτη με τα επιτόκια να εκτινάσσονται σε νέα ύψη καθώς η Federal Reserve έδωσε περισσότερες οδηγίες για το πόσο γρήγορα θα "σφίξει" τη νομισματική πολιτική για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, εγείροντας ανησυχίες ότι μπορεί να επιβραδύνει την οικονομία.


Ο Dow Jones υποχώρησε 144 μονάδες ή 0,42% στις 34,496 μονάδες μετά από πτώση άνω των 300 μονάδων.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,9% στις 4,481 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,54% στις 581,57 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 2,22% στις 13,888 μονάδες.

«Ήταν μια προειδοποίηση για όποιον πιστεύει ότι η Fed θα είναι πιο επιθετική στη μάχη κατά του πληθωρισμού», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της LPL Financial. «Το μήνυμά τους είναι «Κάνεις λάθος».

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασής της Fed υποδεικνύει ότι οι αξιωματούχοι «συμφώνησαν γενικά» ότι θα πρέπει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της κατά 95 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα. Τα πρακτικά έδειξαν επίσης ότι η κεντρική τράπεζα εξέταζε μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων από τις συνηθισμένες αυξήσεις της κατά 25 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε πάνω από το 2,65% σε υψηλό τριετίας την Τετάρτη και παρέμεινε κοντά σε αυτό το επίπεδο μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed. Το επιτόκιο έληξε τη Δευτέρα στο 2,40%. Τα πρακτικά προέρχονταν από τη συνεδρίαση της Fed τον Μάρτιο, όταν αύξησε τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της μονάδας και υποδείκνυε ότι έρχονταν άλλες έξι αυξήσεις αυτού του μεγέθους φέτος.

«Νομίζω ότι η χρηματιστηριακή αγορά έχει την ιδέα ότι τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια των ομολόγων και τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια σε στεγαστικά δάνεια αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα», δήλωσε ο James Caron της Morgan Stanley Investment Management. «Αν αυξήσουν άλλες 50 μονάδες βάσης τον Μάιο και άλλες 50 τον Ιούνιο, θα αρχίσει να γίνεται πιο αληθινό. Σίγουρα δεν είναι ούριος άνεμος για τις μετοχές».
Οι μετοχές της τεχνολογίας υποχώρησαν ξανά την Τετάρτη μετά τις απώλειες της Τρίτης, καθώς οι επενδυτές ρευστοποιήσαν και ετοιμάζονταν για υψηλότερα επιτόκια. Η Apple, η Microsoft, η Amazon και η Tesla συνέβαλαν στην πτώση του κλάδου και στην πτώση του Nasdaq. Οι Nvidia και Marvell Technology συνέχισαν επίσης την κάθοδό τους, σημειώνοντας πτώση άνω του 6% και 2%, αντίστοιχα.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης