Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,06% για τον Nasdaq 0,4% για τον S&P και 1,3% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,06% για τον Nasdaq 0,4% για τον S&P και 1,3% για τον energy sector
87 μονάδες πάνω ο Dow
Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη,καθώς οι επενδυτές επανεκτίμησαν τα τελευταία σχέδια της Federal Reserve για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και καταπολέμηση του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 87 μονάδων, ή 0,25% στις 34,584 μονάδες, αφού υποχώρησε έως και 300 μονάδες νωρίτερα στη συνεδρίαση.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,43% στις 4.500 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,36% στις 589,50 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,06% στις 13,897 μονάδες μετά την πτώση άνω του 2% την Τετάρτη.

Αμυντικές μετοχές όπως βασικά είδη καταναλωτών και εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης οδήγησαν την επιστροφή σε θετικό έδαφος καθώς οι επενδυτές συνέχισαν την αναζήτηση μετοχών με σταθερά κέρδη και μερίσματα. Η Costco σημείωσε ράλι 4%, ενώ η Pfizer κατέγραψε άνοδο 4,5%. Οι Walmart, Merck, UnitedHealth Group και Procter & Gamble διαπραγματεύτηκαν επίσης στο πράσινο.Η Constellation Brands και η Lamb Weston Holdings σημείωσαν άλμα 4% και 7%, αντίστοιχα, μετά την ανακοίνωση κερδών.

Μερικά από τα μεγάλα της τεχνολογίας γύρισαν και πάλι στο πράσινο στις απογευματινές συναλλαγές. Η Alphabet, η Tesla και η Meta εξάλειψαν τις απώλειες και διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα. Το Twitter υποχώρησε 5%.Η HP Inc αυξήθηκε κατά 16% αφού η Berkshire Hathaway του Warren Buffett αποκάλυψε την απόκτηση μεριδίουστην εταιρεία κατασκευής τεχνολογικού υλικού.

Ο S&P 500 διαπραγματεύτηκε γύρω στις 4.500 μονάδες και υποχωρεί οριακά για την εβδομάδα, αλλά μόνο 6% από το υψηλό όλων των εποχών, ακόμη και όταν οι αγορές δέχονται πλήγμα και οι επενδυτές αφομοιώνουν τα νέα της Fed.

«Ο S&P 500 δέχτηκε πίεση τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, ωστόσο η βασική υποστήριξη στο 4455/50 εξακολουθεί να διατηρείται προς το παρόν», επεσήμανε ο David Sneddon της Credit Suisse. «Μόνο ένα διάλειμμα κάτω από αυτό θα μείωνε τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους πίσω στο εύρος. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι ο όγκος αυξάνεται καθώς η αγορά πέφτει».

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου διέγραψαν τα αρχικά κέρδη και διαπραγματεύθηκαν στο κόκκινο την Πέμπτη.

Περί τις 10:40 ώρα Ελλάδας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχωρούσαν 0,15% στα 100,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) ενισχύθονταν 0,3% στα 96,60 δολάρια.

Και τα δύο σημείωσαν βουτιά άνω του 5% στην προηγούμενη συνεδρίαση και έφτασαν στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 16 Μαρτίου.

Οι χώρες μέλη της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας συμφώνησαν την Τετάρτη να απελευθερώσουν 60 εκατομμύρια βαρέλια από τα αποθέματα, εκτός από την απελευθέρωση 180 εκατομμυρίων βαρελιών που ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα για να βοηθήσουν στη μείωση των τιμών εν μέσω φόβων για την προσφορά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ιαπωνία θα απελευθερώσει 15 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από κρατικά και ιδιωτικά αποθέματα ως μέρος της κίνησης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης