Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,3% για τον Nasdaq και 0,2% για τον S&P - Άνοδος 2,7% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1,3% για τον Nasdaq και 0,2% για τον S&P - Άνοδος 2,7% για τον energy sector
139 μονάδες κέρδισε ο Dow

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για αυστηρότερη νομισματική πολιτική από την Federal Reserve.

Ο Dow Jones κέρδισε 139 μονάδες, ή 0,40% στις 34,723 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,26% στις 4,488 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,7% στις 605,83 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,34% στις 13,711 μονάδες.

Οι κινήσεις της Παρασκευής στην αγορά έρχονται καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αντιδρούν σε έναν μεταβαλλόμενο τόνο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, σηματοδοτώντας ότι θα ενεργήσει ακόμη πιο επιθετικά για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Οι μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν απώλειες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις εν αναμονή των υψηλότερων επιτοκίων που θα περιορίσουν τη μελλοντική αύξηση των κερδών . Οι κατασκευαστές τσιπ όπως η Nvidia και η Micron, που έχουν δυσκολευτεί εν μέσω ελλείψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα και ανησυχιών για επικείμενη ύφεση, υποχώρησαν 4% και 1,5%, αντίστοιχα, ενώ οι μετοχές της Tesla, της Alphabet και της Apple σημείωσαν πτώση.

Οι μετοχές της Robinhood υποχώρησαν 5% αφού η Goldman Sacks την υποβάθμισε σε "πώληση" από "ουδέτερη" και η UPS έχασε 1% λόγω υποβάθμισης από την Bank of America επικαλούμενη ανησυχίες για αποδυνάμωση της ζήτησης και πτώση των τιμών στον κλάδο.

Οι τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και των βασικών καταναλωτικών προϊόντων ενισχύθηκαν αυτή την εβδομάδα καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την επιβράδυνση της οικονομίας. Η Merck, η Home Depot και η UnitedHealth Group σημείωσαν άνοδο και πάλι την Παρασκευή. Εν τω μεταξύ, εταιρείες του χρηματοοικονομικού τομέα όπως η JPMorgan Chase και η American Express ανέκαμψαν.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν την Παρασκευή.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent σημείωσαν αύξηση 2,19% για να κλείσουν την ημέρα στα 102,65 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) των ΗΠΑ διαμορφώθηκαν κατά 2,02% υψηλότερα στα 97,99 δολάρια.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης