Ενέργεια

Συμφωνία Eni - Αιγύπτου για ενίσχυση της παραγωγής φυσικού αερίου

Συμφωνία Eni - Αιγύπτου για ενίσχυση της παραγωγής φυσικού αερίου

Εκτιμάται ότι η συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποστολή έως και 3 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων LNG στην Ευρώπη φέτος

 

Η Eni υπέγραψε συμφωνία για την ενίσχυση της παραγωγής φυσικού αερίου στην Αίγυπτο και την ενίσχυση των προμηθειών υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος.

Η κίνηση έρχεται καθώς η Ιταλία και η Ευρώπη εντείνουν τις προσπάθειες να βρουν εναλλακτικές εισαγωγές φυσικού αερίου για να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό αέριο καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται.

Τη Δευτέρα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι σύναψε συμφωνία για την αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου από την Αλγερία για να βοηθήσει στην αντικατάσταση ορισμένων από τα 29 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα που λαμβάνει η Ιταλία από τη Ρωσία.

Η Eni, η οποία το 2015 ανακάλυψε το σούπερ γιγάντιο κοίτασμα φυσικού αερίου Zohr στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την Egyptian Natural Gas Holding Company (EGAS) να ενισχύσει την παραγωγή φυσικού αερίου και να εντείνει τις έρευνες σε υπάρχοντα και νέα κοιτάσματα.

Η ιταλική εταιρεία ανέφερε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποστολή έως και 3 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων LNG στην Ευρώπη φέτος.

Η Eni, της οποίας ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι το κράτος, κατέχει μερίδιο στο εργοστάσιο LNG της Αιγύπτου Damietta, το οποίο έχει δυναμικότητα άνω των 7,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης