Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street:Ράλι 2 % για τον Nasdaq άνοδος 1,1% για τον S&P και 1,3% για τον energy sector

Wall Street:Ράλι 2 % για τον Nasdaq άνοδος 1,1% για τον S&P και 1,3% για τον energy sector
344 μονάδες κέρδισε ο Dow
Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη καθώς ξεκίνησε η σεζόν των εταιρικών αποτελεσμάτων και οι επενδυτές τα στοιχεία για τον του πληθωρισμό.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 344 μονάδων, ή 1,01% στις 34,564 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 1,12% στις 4,446 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector σημείωσε άνοδο 1,36% στις 605,15 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε ράλι 2,03% στις 13,643 μονάδες.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται αφότου ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν την τρίτη συνεχόμενη απώλειά τους την Τρίτη, εν μέσω του ΔΤΚ του Μαρτίου που δείχνει τον υψηλότερο πληθωρισμό από το 1981.
Οι κινήσεις της Τετάρτης έρχονται καθώς τα εταιρικά κέρδη εμφανίζονται πιο έντονα για τους επενδυτές, οι οποίοι παρακολουθούν προσεκτικά για ενδείξεις σχετικά με το πόσο καλά οι εταιρείες διαχειρίζονται τις πληθωριστικές πιέσεις. Η BlackRock, η Fastenal και η Delta Air Lines διαπραγματεύθηκαν όλες υψηλότερα λόγω των καλύτερων από το αναμενόμενο τριμηνιαίων αποτελεσμάτων. Η Delta έλαβε επίσης ώθηση αφού ανακοίνωσε ότι αναμένει να επιστρέψει στην κερδοφορία αυτό το τρίμηνο.
Η American Airlines σημείωσε άνοδο πάνω από 9%, η Southwest Airlines υπερέβη το 6%, η Expedia σημείωσε ράλι 4% και η Carnival Corporation εκτινάχθηκε σχεδόν 5%.

Οι μετοχές των chip ανέβηκαν με τη Nvidia να κερδίζει σχεδόν 2%, την Qualcomm να σημειώνει άλμα σχεδόν 3%, και τις Advanced Micro Devices να αυξάνονται κατά 1,5%.
Η JPMorgan Chase υποχώρησε 3% αφού ο τραπεζικός γίγαντας κατέγραψε απώλεια 524 εκατομμυρίων δολαρίων που προκλήθηκε από εξάρσεις της αγοράς λόγω κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Η τράπεζα κατέγραψε επίσης μείωση 42% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου. Η JPMorgan κατάφερε, ωστόσο, να σημειώσει έσοδα 31,59 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ελαφρώς περισσότερα από τα αναμενόμενα από τους αναλυτές.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αποθαρρύνθηκαν περισσότερο για τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για περιορισμένες προμήθειες ακόμη και μετά την άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ κατά περισσότερα από 9 εκατομμύρια βαρέλια την πιο πρόσφατη εβδομάδα.

Το Brent σημείωσε άνοδο 3,96% στα 108,78 δολ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) ενισχύθηκαν κατά 3,63% στα 104,25 δολάρια το βαρέλι.
Τα κέρδη ήρθαν μια μέρα αφότου και οι δύο δείκτες ανέβηκαν περισσότερο από 6%.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης