Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street:Πτώση 2,1% για Nasdaq και 1,2% για S&P 500, άνοδος 0,4% για τον energy sector - Κέρδη 2% για το πετρέλαιο

Wall Street:Πτώση 2,1% για Nasdaq και 1,2% για S&P 500, άνοδος 0,4% για τον energy sector - Κέρδη 2% για το πετρέλαιο
113 μονάδες έχασε ο Dow
Απώλειες στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα μικτά αποτελέσματα κερδών από τις μεγάλες τράπεζες και τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

 

Ο Dow Jones υποχώρησε 113 μονάδων, ή 0,3% στις 34,450 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,21% στις 4,392 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 0,4% στις 607,55 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 2,14% στις 13,351 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,8% για την εβδομάδα λόγω των φόβων για τον πληθωρισμό, καθώς η έκθεση του ΔΤΚ της Τρίτης έδειξε ότι δεν παρατηρήθηκαν αυξήσεις τιμών από το 1981. Ο Nasdaq υποχωρεί κατά περίπου 3% και ο Dow έχει διαφοροποιηθέι ελάχιστα για την εβδομάδα.
Η αγορά θα είναι κλειστή αύριο Παρασκευή.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται καθώς μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs, Morgan Stanley και Wells Fargo, δημοσίευσαν τα κέρδη τους πρώτου τριμήνου την Πέμπτη.

Η Goldman Sachs υποχώρησε 0,5%. Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή 10,76 δολάρια και έσοδα 12,93 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή 8,89 δολάρια με έσοδα 11,83 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Morgan Stanley σημείωσε πτώση περίπου 1% αφού η τράπεζα δημοσίευσε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα. Η τράπεζα κέρδισε 2,02 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 14,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αναλυτές ανέμεναν 1,68 δολάρια σε κέρδη ανά μετοχή και έσοδα 14,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη Refinitiv. Η τράπεζα δημιούργησε ισχυρότερα έσοδα από συναλλαγές μετοχών και σταθερού εισοδήματος από ό,τι αναμενόταν.

Η Citigroup σημείωσαν άλμα 1% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη.Ανακοίνωσε 2,02 $ ανά απομειωμένη μετοχή, έναντι της εκτίμησης της Refinitiv για 1,55 $ ανά μετοχή. Κέρδισε επίσης 19,19 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με την εκτίμηση της Refinitiv για 18,15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Wells Fargo υποχώρησε περισσότερο από 5% την Πέμπτη, αφού η τράπεζα δημοσίευσε έσοδα πρώτου τριμήνου που ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και ανακοίνωσε ότι οι πιστωτικές απώλειες είναι πιθανό να αυξηθούν.

Το Twitter σημείωσε άνοδο περίπου 1% αφού ο Έλον Μασκ προσφέρθηκε να αγοράσει την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης για 54,20 δολάρια ανά μετοχή. Ο Μασκ είπε ότι αυτή ήταν η καλύτερη και τελευταία του προσφορά για το Twitter, το οποίο εκτιμά ότι πρέπει να μεταμορφωθεί ιδιωτικά για να ευδοκιμήσει. Την ίδια στιγμή, οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν περισσότερο από 3%.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη καθώς οι traders στάθμισαν τις ειδήσεις για πιθανή ευρωπαϊκή απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου έναντι μιας μεγαλύτερης από την αναμενόμενη αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ και της πτώσης της δραστηριότητας διύλισης στην Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent αυξήθηκαν κατά 2,8%, στα 111,88 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό West Texas Intermediate ενισχύθηκαν κατά 2,6% στα 107,02 δολάρια το βαρέλι.

Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει επιβάλει απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι New York Times ανέφεραν ότι αξιωματούχοι της ΕΕ επεξεργάζονταν εμπάργκο σε ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης