Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Enel επιταχύνει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Βραζιλία

Η Enel επιταχύνει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Βραζιλία

Τα επόμενα τρία χρόνια, θα προστεθούν 3.000 MW στη Βραζιλία δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

 

Η Enel σχεδιάζει να επιταχύνει την ανάπτυξή της στην ανανεώσιμη ενέργεια στη Βραζιλία τα επόμενα χρόνια με νέες επενδύσεις σε χερσαίες μονάδες παραγωγής ηλιακής και αιολικής ενέργειας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Francesco Starace την Πέμπτη.

Η Βραζιλία αντιπροσωπεύει ήδη το 40% της ανάπτυξης της Enel στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Λατινικής Αμερικής, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί καθώς ο όμιλος αρχίζει να απομακρύνεται από τη ρυπογόνο θερμική παραγωγή και προσθέτει περισσότερη δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο χαρτοφυλάκιό του, δήλωσε ο Starace.

«Τα επόμενα τρία χρόνια, θα προσθέσουμε 3.000 MW (στη Βραζιλία), που είναι πολύ περισσότερα από ό,τι στο παρελθόν, αλλά θα είναι πολύ περισσότερα τα επόμενα χρόνια, επειδή η επιτάχυνση συνεχίζεται . .. οι δυνατότητες είναι τεράστιες», είπε ο Starace.

Η Enel Green Power, ο βραχίονας παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της ιταλικής εταιρείας, εκμεταλλεύεται περισσότερα από 4.700 MW ανανεώσιμης ενέργειας στη Βραζιλία. Σχεδόν το ήμισυ αυτής της ενέργειας συγκεντρώνεται από την αιολική και το υπόλοιπο κατανέμεται μεταξύ ηλιακών και υδροηλεκτρικών σταθμών.

Σύμφωνα με τον Starace, η χώρα έχει ευνοϊκές συνθήκες, όπως η δημογραφική ανάπτυξη, που χαράσσουν ένα θετικό σενάριο για τις επιχειρήσεις της εταιρείας.

"Δεν υπάρχουν πολλές χώρες με αυτές τις συνθήκες, στην Ευρώπη δεν έχουμε δημογραφική ανάπτυξη... Η Βραζιλία υποεκπροσωπείται στο χαρτοφυλάκιό μας, στο μέλλον θα είναι πολύ μεγαλύτερη από πολλές χώρες στις οποίες βρισκόμαστε σήμερα", είπε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

Επενδύσεις

Η Enel ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα επενδύσει περίπου 9,8 δισεκατομμύρια ευρώ στη Λατινική Αμερική το 2022-2024, με το μισό από αυτό να πηγαίνει στη Βραζιλία. Στο μέλλον, το μερίδιο της χώρας στις επενδύσεις στην περιοχή θα πρέπει να αυξηθεί στο 60% με 70%, είπε ο διευθύνων σύμβουλος.

Ο Starace πρόσθεσε ότι ο όμιλος αξιολογεί τις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά εργοστάσια στη Νότια Αμερική, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σημαντικό η εταιρεία να έχει τη δική της παραγωγή αυτού του εξοπλισμού, καθιστώντας την λιγότερο εξαρτημένη από προμήθειες από χώρες όπως η Κίνα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην προσφορά κεφαλαιοποίησης της κρατικής εταιρείας Eletrobras της Βραζιλίας. Σημείωσε ότι ο όμιλος έχει αποκτήσει ακόμη και περιουσιακά στοιχεία από την εταιρεία - την εταιρεία διανομής Goias, που ιδιωτικοποιήθηκε πριν από μερικά χρόνια. Αλλά πρόσθεσε ότι δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στην προσφορά ιδιωτικοποίησης.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης