Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,1% για τον Nasdaq και 0,02% για τον S&P - Κέρδη 1,5% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,1% για τον Nasdaq και 0,02% για τον S&P - Κέρδη 1,5% για τον energy sector

39 μονάδες έχασε ο Dow

Με πτώση έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα καθώς ξεκίνησε η εβδομάδα αποτελεσμάτων, με την Bank of America να δημοσιεύει καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ενώ οι traders παρακολουθούσαν τα επιτόκια.

Ο Dow Jones υποχώρησε 39 μονάδες ή 0,11% στις 34,411 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,02% στις 4,391 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 1,51% στις 616,80 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,14% στις 13,332 μονάδες.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο στη συνεδρίαση της Δευτέρας, αφού η απόδοση του 10ετούς Treasury έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2018, διαπραγματευόμενη το 2,884% κάποια στιγμή. Η απόδοση ήταν στο 1,71% για την έναρξη του Μαρτίου, αλλά εκτινάχθηκε υψηλότερα καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα στράφηκε σε μια πιο επιθετική στάση σύσφιξης. Αυτή η αλλαγή έχει επιβαρύνει τις μετοχές και έχει προκαλέσει ανησυχίες για επικείμενη ύφεση.

«Η μεγάλη ανησυχία είναι πόσο σταθερά και πόσο μακριά θα ανέβει το 10ετές», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA. «Τίποτα δεν είναι πραγματικά νέο στο μέτωπο της Ουκρανίας, τίποτα δεν είναι πραγματικά νέο στο μέτωπο του πληθωρισμού, η Fed αναμένεται να αυξήσει κατά 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίασή της. Λοιπόν, πραγματικά, το ερώτημα είναι, τι κάνουν τα ομόλογα;».

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν επίσης μια μεγάλη εβδομάδα απο τα εταιρικά αποτελέσματα. Ο Stovall σημείωσε ότι οι αμυντικές μετοχές έχουν σημειώσει βελτίωση στις προσδοκίες κερδών, ενώ οι περιοχές ανάπτυξης έχουν σημειώσει μειώσεις στις εκτιμήσεις του πρώτου τριμήνου. Ωστόσο, αυτές οι μειώσεις ήταν μικρές, πρόσθεσε, λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς για σημαντικές αναθεωρήσεις.

Η Bank of America ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα τη Δευτέρα, παρουσιάζοντας πτώση 13% σε ετήσια βάση στα κέρδη ανά μετοχή, αν και τα αποτελέσματα ήταν ελαφρώς υψηλότερα από τα αναμενόμενα. Η μετοχή κέρδισε 4%, βοηθώντας τις άλλες μεγάλες τράπεζες JPMorgan Chase και Wells Fargo να κερτδίσουν περισσότερο από 2%. Η Citi σημείωσε άνοδο 4,1%.

Η Synchrony Financial ήταν ο κορυφαίος κερδισμένος στον S&P, σημειώνοντας άνοδο 7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τα στοιχεία δημιούργησαν ελπίδες για άλλες εταιρείες που σημείωσαν σταθερά τριμηνιαία αποτελέσματα παρά το περιβάλλον στο οποίο τα ποσοστά και ο πληθωρισμός αυξάνονται.

Οι ενεργειακές μετοχές οδήγησαν τον S&P 500 υψηλότερα μετά την άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ στα υψηλότερα επίπεδά τους σε περισσότερα από 13 χρόνια.
Η Coterra Energy έκανε άλμα 5% για να φτάσει σε υψηλό 52 εβδομάδων. Οι Valero και Phillips 66 προχώρησαν περισσότερο από 4% η κάθε μια.
Οι Meta Platforms, η Apple, η Microsoft και η Alphabet σημείωσαν άνοδο  μετά από αμφιταλαντεύσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης