Ενέργεια

Στα 263 εκατ. δολ. τα καθαρά κέρδη της Halliburton το α΄τρίμηνο

Στα 263 εκατ. δολ. τα καθαρά κέρδη της Halliburton το α΄τρίμηνο
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 263 εκατ. δολάρια ή 29 σεντς ανά μετοχή, από τα 170 εκατ. δολάρια ή 19 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο

Η Halliburton Co σημείωσε άνοδο 85% στα προσαρμοσμένα κέρδη πρώτου τριμήνου, καθώς το ράλι των τιμών του αργού ενίσχυσε τη ζήτηση για τις υπηρεσίες και τον εξοπλισμό πετρελαιοπηγών της.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 263 εκατ. δολάρια ή 29 σεντς ανά μετοχή, από τα 170 εκατ. δολάρια ή 19 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 24,1% στα 4,28 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 4,20 δισ. δολάρια.

Οι τιμές του αργού αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας κατά τη διάρκεια του τριμήνου, μετά από μια σειρά των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας που διέκοψαν τις πωλήσεις πετρελαίου από τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα στον κόσμο.

Η αύξηση των τιμών ενθάρρυνε τους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου να αυξήσουν τη δραστηριότητα γεώτρησης, με τον αριθμό των εξέδρων στις ΗΠΑ να ανέρχεται σε 673 εξέδρες στο τέλος του πρώτου τριμήνου, από 586 στο κλείσιμο του τέταρτου τριμήνου, σύμφωνα με στοιχεία της Baker Hughes.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Jeff Miller δήλωσε ότι: «Περιμένω ότι οι ισχυρές διεθνείς δραστηριότητές μας θα αυξηθούν κατά το υπόλοιπο του έτους. Η αύξηση των εσόδων του πρώτου τριμήνου σε όλες τις διεθνείς περιοχές μας μαζί με τη Βόρεια Αμερική δείχνει ότι αυτή η πολυετής ανοδική πορεία έχει ξεκινήσει καλά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης