Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 2,1% για τον Nasdaq και 1,6% για τον S&P, πτώση 0,9% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 2,1% για τον Nasdaq και 1,6% για τον S&P, πτώση 0,9% για τον energy sector

501 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη καθώς οι traders διανύουν σεζόν εταιρικών κερδών ενώ παράλληλα παρακολουθούν τις τελευταίες κινήσεις στα επιτόκια.


Ο Dow Jones κέρδισε 501 μονάδες ή 1,46% στις 34,912 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,61% στις 4,462 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,95% στις 610,93 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,15% στις 13.619 μονάδες.

Οι μετοχές δέχθηκαν πιέσεις πρόσφατα, με τον S&P 500 να υποχωρεί για δύο συνεχόμενες εβδομάδες.
Η μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση Russell 2000 σημείωσε άνοδο 2,3%.

«Τόσο το συναίσθημα όσο και η θέση είναι πλέον πολύ πτωτική, κατά την άποψή μας. Αν και μειώσαμε ελαφρώς την κατανομή των ιδίων κεφαλαίων μας... παραμένουμε εποικοδομητικοί για τις μετοχές και πιστεύουμε ότι είναι πιθανό ένα βραχυπρόθεσμο ράλι, ιδιαίτερα σε τμήματα της αγοράς μικρής κεφαλαιοποίησης και υψηλής beta», δήλωσε ο Marko Kolanovic της JPMorgan.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων ενίσχυσαν την αγορά την Τρίτη. Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε μικτά τριμηνιαία αποτελέσματα την Τρίτη, με τα κέρδη ανά μετοχή να ξεπερνούν τις προσδοκίες, ενώ τα έσοδα υστέρησαν σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η φαρμακευτική εταιρεία μείωσε επίσης την πρόβλέψη για τα κέρδη της το 2022. Οι μετοχές της αυξήθηκαν κατά 3%, ωστόσο, ενισχύοντας τον Dow.

Οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν επίσης καλύτερες επιδόσεις καθώς τα επιτόκια κινήθηκαν υψηλότερα και οι περιφερειακές και μεσαίες τράπεζες ανακοίνωσαν κέρδη. Η Citizens Financial, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις του πρώτου τριμήνου, σημείωσε άλμα άνω του 7%. Η JPMorgan ενισχύθηκε περισσότερο από 2%.

Ορισμένα μεγάλα ονόματα στον κλάδο της τεχνολογίας και των μέσων ενημέρωσης αυξήθηκαν επίσης την Τρίτη. Οι μετοχές της Disney ανέβηκαν 3,8%, ενώ το Netflix κέρδισε περίπου 3,7%. Η Microsoft και η Alphabet σημείωσαν άνοδο πάνω από 1%.

Η αγορά ενέργειας μπορεί να βοήθησε το κλίμα, με τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου να μειώνονται απότομα. Τα κέρδη για τις μετοχές σημειώθηκαν παρά την περαιτέρω άνοδο των επιτοκίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης