Διεθνή

H νέα φάση εισβολής της Ρωσίας - Στόχος η προέλαση και έλεγχος της Αν. Ουκρανίας έως 9 Μαίου

H νέα φάση εισβολής της Ρωσίας - Στόχος η προέλαση και έλεγχος της Αν. Ουκρανίας έως 9 Μαίου
Ο ρυθμός των ρωσικών επιχειρήσεων συνεχίζει να υποδηλώνει ότι ο Πρόεδρος Putin απαιτεί βιαστική επίθεση για να επιτύχει τους στόχους του, πιθανώς μέχρι την «Ημέρα της Νίκης» στις 9 Μαΐου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επόμενη φάση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία που ξεκίνησε 18 και 19 Απριλίου 2022.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν εντατικούς βομβαρδισμούς σε πολλές περιοχές κατά μήκος της πρώτης γραμμής από το Izyum έως το Mykolaiv και ταυτόχρονα προχώρησαν και σε χερσαίες επιθετικές επιχειρήσεις.

Ο ρυθμός των ρωσικών επιχειρήσεων συνεχίζει να υποδηλώνει ότι ο Πρόεδρος Putin απαιτεί βιαστική επίθεση για να επιτύχει τους στόχους του, πιθανώς μέχρι την «Ημέρα της Νίκης» στις 9 Μαΐου.

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να προσπαθούν να διεξαγάγουν ευρεία περικύκλωση ουκρανικών στρατευμάτων κατά μήκος αξόνων από το Izyum προς τα νοτιοανατολικά και από την πόλη του Donetsk προς τα βόρεια, ακόμη και όταν πιέζουν δυτικά από την Popasna και τις θέσεις βόρεια του Severodonetsk.
Ρωσικές χερσαίες επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες σημειώθηκαν γύρω από το Izyum, την Kreminna (βόρεια του Severodonetsk) και από την πόλη Donetsk προς την Avdiivka.

Η προέλαση μέσω της Kreminna σημείωσε σημαντική πρόοδο.

Μια περικύκλωση αυτής της κλίμακας θα απαιτούσε πιθανότατα αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί κατά της ουκρανικής αντίστασης.
Ακόμα και αν οι Ρώσοι ολοκλήρωσαν μια τέτοια περικύκλωση και παγίδευαν μια μεγάλη συγκέντρωση ουκρανικών δυνάμεων μέσα σε έναν ή περισσότερους θύλακες, οι Ουκρανοί υπερασπιστές πιθανότατα θα μπορούσαν να αντισταθούν στην ρωσική προέλαση.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης