Διμερές συμβόλαιο για BayWay r.e και Nestlé - Συμφωνία 10ετούς διάρκειας

Διμερές συμβόλαιο για BayWay r.e και Nestlé - Συμφωνία 10ετούς διάρκειας
Το ηλιακό πάρκο Picón των 50 MW αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 1ο τρίμηνο του 2023

Ο βραχίονας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της BayWa r.e υπέγραψε 10ετή συμφωνία PPA με τη Nestlé με την παραγόμενη ενέργεια να προέρχεται από ένα νέο ηλιακό έργο στην κεντρική Ισπανία. Ειδικότερα, θα παράγονται 62 GWh ενέργειας ετησίως για την τροφοδοσία των δραστηριοτήτων της Nestlé στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Το ηλιακό πάρκο Picón των 50 MW αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 1ο τρίμηνο του 2023.

Ο επικεφαλής βιωσιμότητας της Nestlé στην Ισπανία και την Πορτογαλία, Arnau Pi, δήλωσε: «Με την BayWa r.e. ως αξιόπιστο συνεργάτη, η υπογραφή αυτού του PPA είναι άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας προς τις καθαρές μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής δεν μπορεί να περιμένει και αυτή η συμφωνία είναι ένα βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Ελπίζουμε ότι τέτοιες ενέργειες όχι μόνο θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον πλανήτη αλλά και θα εμπνεύσουν την αλλαγή».

Ο επικεφαλής της BayWa r.e Patrick Schmidt-Bräkling, δήλωσε: «Η προώθηση της εταιρικής ενεργειακής μετάβασης είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των παγκόσμιων κλιματικών στόχων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε πραγματικότητα αυτό το εντυπωσιακό ηλιακό πάρκο 50 MW, ενώ παράλληλα συμβάλλουμε σημαντικά στην ενεργειακή μετάβαση της περιοχής».

Τέλος, σημειώνεται ότι η BayWa r.e. διαβουλεύεται στενά με τους τοπικούς ενδιαφερόμενους καθ' όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης του ηλιακού έργου Picón, το οποίο ξεκίνησε το 2017 και χαίρει σημαντικής υποστήριξης από όλους. Και οι πλευρές δεσμεύονται να προστατεύσουν και να προάγουν τη βιοποικιλότητα κατά το υπόλοιπο της κατασκευής του έργου και καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης