Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Σε υψηλό δύο ετών εκτινάχθηκαν οι εξαγωγές

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Σε υψηλό δύο ετών εκτινάχθηκαν οι εξαγωγές

 

Τα αποθέματα αργούμειώθηκαν κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 15 Απριλίου στα 413,7 εκατομμύρια βαρέλια,

 

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα λόγω της αύξησης των εξαγωγών σε υψηλό άνω των δύο ετών, ενώ η παραγωγή πλησίασε τα προ πανδημίας επίπεδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών EIA.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 15 Απριλίου στα 413,7 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σγια άνοδο κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια.

«Οι ισχυρές εξαγωγές κατευθύνθηκαν προς την Ευρώπη και θα πρέπει να περιμένουμε ενίσχυση τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Matt Smith, επικεφαλής αναλυτής της Kpler για την Αμερική.

Αυτό οφείλεται στην αύξηση των εξαγωγών, οι οποίες αυξήθηκαν στα 4,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, το μέγιστο από τον Μάρτιο του 2020, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2021, αντανάκλαση της παγκόσμιας ζήτησης αργού καθώς οι ρωσικές εξαγωγές υποχώρησαν από την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.
Τις ρωσικές εξαγωγές αντιστάθμισε μια ένεση 4,7 εκατομμυρίων βαρελιών από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ ως μέρος των προσπαθειών του Λευκού Οίκου να μειώσει τις τιμές των καυσίμων συνολικά.

Παραγωγή

Η παραγωγή των ΗΠΑ αυξήθηκε, αγγίζοντας τα 11,9 εκατομμύρια bpd, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020, σε σημείο που οι πετρελαϊκές εταιρείες άρχισαν να μειώνουν την παραγωγή ως απάντηση στην επιδείνωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι ροές αργού στα διυλιστήρια αυξήθηκαν κατά 194.000 bp την περασμένη εβδομάδα, ενισχύοντας τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου κατά 1 ποσοστιαία μονάδα στο 91% της συνολικής δυναμικότητας.
Αυτό συνέβη ακόμη και όταν η συνολική ζήτηση έχει υποχωρήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το προσφερόμενο προϊόν, ένα μέτρο της ζήτησης, έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο τεσσάρων εβδομάδων από τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 761.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 232,4 εκατομμύρια βαρέλια. Τα αποθέματα αποστάγματος , τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια στα 108,7 εκατομμύρια βαρέλια, φτάνοντας σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από τον Μάιο του 2008.

Περί τις 18:25 με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού ενισχύοντας οριακά στα 102,63 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent υποχώρούσε 0,17% στα 107,07 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης