Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Δανία αυξάνει την παραγωγή φυσικού αερίου στην Βορ. Θάλασσα

Η Δανία αυξάνει την παραγωγή φυσικού αερίου στην Βορ. Θάλασσα

Στόχος να μειώσει την παραγωγή φυσικού αερίου

Η Δανία θα προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα «για περιορισμένο χρονικό διάστημα», προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια, δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen, σύμφωνα με το cnn.

Η Δανία στοχεύει να καταργήσει σταδιακά τη χρήση φυσικού αερίου για να γίνει ανεξάρτητη από τις ρωσικές προμήθειες, επεσήμανεη Frederiksen.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι καλύτερο να παράγουμε φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα παρά να το αγοράζουμε από τον Vladimir Putin», είπε.

Παρά την «προσωρινή αύξηση», η Frederiksen διαβεβαίωσε ότι η Δανία παρέμενε προσηλωμένη στο σχέδιο τερματισμού της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα έως το 2050.

Την Τρίτη, ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Bruno Le Maire δήλωσε ότι η Γαλλία υποστήριξε την επέκταση των κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο. Η Γαλλία προσπαθεί να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους να σταματήσουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, είπε ο Le Maire, ισχυριζόμενος ότι ορισμένες χώρες «δίστασαν» να το κάνουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης