Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,2% για τον Nasdaq, και 0,06% για τον S&P, άνοδος 0,4% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1,2% για τον Nasdaq, και 0,06% για τον S&P, άνοδος 0,4% για τον energy sector

249 μονάδες κέρδισε ο Dow

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι traders αξιολόγησαν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Ο Dow Jones αυξήθηκε λόγω των ισχυρών κερδών από την Procter & Gamble, ενώ ο Nasdaq παρασύρθηκε από την βουτιά του Netflix.

Ο Dow Jones κέρδισε 249 μονάδων, ή 0,72% στις 35,160 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,06% στις 4,459 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,42% στις 613,41 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,22%, στις 13,453 μονάδες.

Το Netflix υποχώρησε περισσότερο από 35% αφού τα τριμηνιαία αποτελέσματά του έδειξαν απώλεια 200.000 συνδρομητών το πρώτο τρίμηνο, την πρώτη υποχώρηση για περισσότερα από 10 χρόνια. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πτώση της από το 2004 και η εταιρεία ροής είναι τώρα η μετοχή με τη χειρότερη απόδοση στον S&P 500 φέτος. Τα τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας ακολουθήθηκαν από ένα κύμα υποβαθμίσεων από 10 αναλυτές της Wall Street, οι οποίοι επικαλέστηκαν επίσης την αδύναμη οικονομική προοπτική της.

Η βουτία του Netflix παρέσυσε τις μετοχές άλλων εταιρειών ροής χαμηλότερα. Η Disney, η Roku και η Warner Bros. Discovery σημείωσαν πτώση άνω του 4% η καθεμία. Η Paramount έχασε 7%.

Επίσης, οδήγησε τους επενδυτές να μην αγοράζουν άλλες μετοχές τεχνολογίας πριν από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων. Η Tesla, η οποία έχει προγραμματιστεί να ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς, υποχώρησε περίπου 3%. Η Amazon και η Salesforce έχασαν περισσότερο από 2%.

Από την άλλη πλευρά, η Procter & Gamble κέρδισε περισσότερο από 2% και βοήθησε στην άνοδο του Dow αφού σημείωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα και αύξησε την προοπτικήτων εσόδων της για ολόκληρο το έτος. Η IBM, σημείωσε άνοδο περισσότερο από 6% .

«Τα κέρδη θα συνεχίσουν να είναι ο βασικός καταλύτης», δήλωσε ο Ross Mayfield, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής στην Baird. «Οι εταιρείες μέχρι στιγμής τονίζουν την ισχυρή ζήτηση σε ολόκληρο τον κλάδο, παρά τον πληθωρισμό και τις πιέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού. Αν και αναμένουμε ότι φέτος θα συνεχίσει να είναι ασταθής, η ισχύς των κερδών και το πτωτικό κλίμα είναι ένα πολύ ωραίο σκηνικό για μια βραχυπρόθεσμη τοποθέτηση».

Περίπου το 12% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου μέχρι στιγμής, με το 80% αυτών των ονομάτων να ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με το FactSet. Αλλά η πραγματική ιστορία που κρύβεται πίσω από τη χλιαρή αντίδραση της αγοράς κατά τη διάρκεια των αποτελεσμάτων μέχρι στιγμής είναι η έλλειψη εταιρικής καθοδήγησης.

Πέρα από τα εταιρικά κέρδη, οι επενδυτές παρακολουθούσαν επίσης στενά την απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ, η οποία υποχώρησε την Τετάρτη αφού άγγιξε το 2,94%, το υψηλότερο επίπεδό του από τα τέλη του 2018, την Τρίτη.

Όλοι οι κύριοι δείκτες σημείωσαν ισχυρά κέρδη την Τρίτη, καταγράφοντας την καλύτερη μέρα τους από τις 16 Μαρτίου. Ο Nasdaq ανακάμπτει 2,15%, ενώ ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 499,51 μονάδων ή 1,45% και ο S&P 500 κέρδισε 1,61%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης