Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνεργασία Γερμανίας και Ολλανδίας στις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο

Συνεργασία Γερμανίας και Ολλανδίας στις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο
H Ολλανδία είχε προηγουμένως εγκρίνει το σχέδιο, αλλά στο παρελθόν η Γερμανία ήταν αντίθετη στην ιδέα

Ολλανδία και Γερμανία θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στα νησιά Wadden. Συγκεκριμένα, η Γερμανία θα συνεργαστεί με την ολλανδική εταιρεία εξερεύνησης και παραγωγής, ONE-Dyas, για τη λειτουργία ενός κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα πάνω από το Schiermonnikoog και το γερμανικό νησί Wadden Borkum, μετέδωσε το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS την Τετάρτη, σύμφωνα με το euractiv.

Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο Bernd Althusmann, υπουργός Οικονομίας του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, μετέδωσε το NOS.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ζητάμε από την Ολλανδία περισσότερο αέριο και συνεχίζουμε να αρνούμαστε να εξάγουμε το δικό μας φυσικό αέριο», είπε ο Althusmann.

Σύμφωνα με το DutchNews, το κοίτασμα φυσικού αερίου θα βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια των νησιών. Η περιοχή περιέχει αέριο χαμηλών θερμίδων, το οποίο είναι συμβατό με οικιακή χρήση και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε γερμανικά και ολλανδικά νοικοκυριά.

Καθώς το κοίτασμα φυσικού αερίου βρίσκεται τόσο κάτω από τον ολλανδικό όσο και τον γερμανικό βυθό, η συμφωνία και των δύο χωρών σχετικά με αυτό το σχέδιο σημαίνει ότι το φυσικό αέριο που βρίσκεται εκεί μπορεί να εξορυσθεί.

H Ολλανδία είχε προηγουμένως εγκρίνει το σχέδιο, αλλά στο παρελθόν η Γερμανία ήταν αντίθετη στην ιδέα, ανέφερε η NOS την Τετάρτη (20 Απριλίου). Ωστόσο, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οδήγησε τελικά σε επικείμενες ελλείψεις φυσικού αερίου που δεν μπορούσαν να αγνοηθούν.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης