Ακαδημαϊκοί του Princeton επικρίνουν την πολιτική της ΕΕ για τα βιοκαύσιμα

Ακαδημαϊκοί του Princeton επικρίνουν την πολιτική της ΕΕ για τα βιοκαύσιμα
Η έκθεση επικρίνει τους ευρωβουλευτές για την παροχή κινήτρων στην ανάπτυξη καλλιεργειών για βιοκαύσιμα μέσω πολιτικών βιοενέργειας

Η προώθηση των βιοκαυσίμων από την ΕΕ ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας υπονομεύει τους κλιματικούς στόχους της ένωσης, σύμφωνα με μια νέα μελέτη ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου Princeton και του CIRAD, ενός γαλλικού οργανισμού γεωργικής έρευνας. Η βιομηχανία κατηγόρησε την έκθεση ότι αγνοεί τα οφέλη των ενεργειακών καλλιεργειών για να προωθήσει μια αφήγηση κατά των βιοκαυσίμων.

Η έκθεση επικρίνει τους ευρωβουλευτές για την παροχή κινήτρων στην ανάπτυξη καλλιεργειών για βιοκαύσιμα μέσω πολιτικών βιοενέργειας, υποστηρίζοντας ότι η γη που προορίζεται για βιοκαύσιμα θα πρέπει να αναδασωθεί ή να μετατραπεί σε γεωργική γη για την επίτευξη των κλιματικών στόχων.

Σύμφωνα με το πρότυπο της Επιτροπής, το κόστος ευκαιρίας που συνεπάγεται η αφιέρωση γης στα βιοκαύσιμα δεν καταγράφεται, υπονομεύοντας το πραγματικό κλιματικό κόστος, σύμφωνα με τον Tim Searchinger του Πανεπιστημίου Princeton, βασικό εισηγητή της έκθεσης.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης