Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνομιλίες Ρωσίας και Ινδίας για επανεκκίνηση των προμηθειών άνθρακα

Συνομιλίες Ρωσίας και Ινδίας για επανεκκίνηση των προμηθειών άνθρακα
Οι εισαγωγές αποτελούν περίπου το 85% των συνολικών αναγκών άνθρακα  της Ινδίας, που ανέρχονται συνολικά σε 50-55 εκατομμύρια τόνους ετησίως,

Ρώσοι και Ινδοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να επιλύσουν το αδιέξοδο σχετικά με την αποστολή άνθρακα στις ινδικές χαλυβουργίες, η οποία έχει στερέψει από τον Μάρτιο λόγω των τρόπων πληρωμής ανέφερε πηγή του Reutres.

Η Ρωσία συνήθως προμηθεύει περίπου το 30% των αναγκών άνθρακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, ενώ η Ινδία είχε σχεδιάσει να διπλασιάσει τις ρωσικές εισαγωγές της σε περίπου 9 εκατομμύρια τόνους φέτος.

Οι εισαγωγές αποτελούν περίπου το 85% των συνολικών αναγκών άνθρακα οπτανθρακοποίησης της Ινδίας, που ανέρχονται συνολικά σε 50-55 εκατομμύρια τόνους ετησίως, και το Νέο Δελχί πέρυσι υπέγραψε συμφωνία για εισαγωγή από τη Ρωσία.

Όμως, οι επιπλοκές με τη διεκπεραίωση των πληρωμών και την επιμελητεία ως αποτέλεσμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας σημαίνουν ότι τα χαλυβουργεία επιλέγουν εναλλακτικές πηγές όπως η Αυστραλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, αυξάνοντας τις τιμές στη διαδικασία.

Η Αυστραλία, ο κορυφαίος προμηθευτής άνθρακα οπτανθρακοποίησης της Ινδίας, αύξησε τις τιμές της από 200 σε 700 δολάρια ανά τόνο φέτος, ενώ οι ροές από τη Ρωσία έχουν στερέψει τελείως από τον Μάρτιο, δήλωσαν δύο πηγές τη Δευτέρα, αυξάνοντας τις ανησυχίες στις ινδικές χαλυβουργίες για τις προμήθειες τους.

Ως αποτέλεσμα, αξιωματούχοι της ινδικής κυβέρνησης και στελέχη της JSW Steel συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία από τη Ρωσία στο Νέο Δελχί την Παρασκευή.


Ανησυχία

Οι Ρώσοι εμπορικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση και ζήτησαν από την Ινδία να προχωρήσει με την περσινή συμφωνία, ανέφεραν οι πηγές.

«Η ανησυχία τους ήταν ότι έχουν πληγεί σκληρά από τις κυρώσεις», είπε μια από τις πηγές, προσθέτοντας: «Τους ενδιέφερε πρωτίστως πώς μπορούμε να προχωρήσουμε το Μνημόνιο Συνεννόησης».

Η ρωσική αντιπροσωπεία ζήτησε από Ινδούς εκπροσώπους να επισκεφθούν τη Μόσχα για να επεξεργαστούν πώς θα επιτευχθούν ομαλές αποστολές άνθρακ, ανέφεραν οι πηγές, ενώ η κρατική Steel Authority of India ζήτησε καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη για τις προμήθειες.

Ο επικεφαλής της ρωσικής τελωνειακής υπηρεσίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ανέστειλε προσωρινά τη δημοσίευση δεδομένων εισαγωγών και εξαγωγών προκειμένου να αποκλείσει λάθη και «κερδοσκοπία».

Η Ινδία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, και απείχε από ψηφοφορία των Ηνωμένων Εθνών που την καταδίκαζε.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης