Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,2% για τον Nasdaq και 0,5% για τον S&P, πτώση 3,3% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 1,2% για τον Nasdaq και 0,5% για τον S&P, πτώση 3,3% για τον energy sector

240 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς τεχνολογικά ονόματα όπως η Microsoft σημείωσαν ράλι εν μέσω πτώσης των επιτοκίων.


Ο Dow αυξήθηκε 240μονάδες, ή 0,71% στις 34,052 μονάδες, αφού υποχώρησε έως και 488 μονάδες νωρίτερα στη συνεδρίαση.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,58% στις 4,296 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχὠρησε 3,33% στις 560,57μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 1,29%. στις 13,004 μονάδες.

Οι ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση εν μέσω Covid στην Κίνα οδήγησαν τα επιτόκια χαμηλότερα. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο επίπεδο του 2,8%.

Οι μετοχές της τεχνολογίας ανέκαμψαν καθώς τα επιτόκια υποχώρησαν, παρέχοντας υποστήριξη στους κύριους δείκτες. Η Microsoft και η Salesforce ήταν μεταξύ των κορυφαίων κερδισμένων του Dow, με άνοδο πάνω από 1%.

Το Twitter σημείωσε άνοδο περίπου 5% αφού η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε τη συμφωνία εξαγοράς του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ αξίας περίπου 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Βλέπουμε ακόμα ευκαιρίες στις μετοχές», δήλωσε ο David Lebovitz της J.P. Morgan Asset Management στο CNBC τη Δευτέρα. «Το sell-off σε τομείς όπως ο Nasdaq πιστεύουμε ότι δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, ιδιαίτερα σε εκείνα τα πιο κερδοφόρα τμήματα».

Ο Nasdaq έχει υποχωρήσει περισσότερο από 20% από το ρεκόρ του, ενώ ο S&P 500 επιστρέφει στην περιοχή διόρθωσης, σημειώνοντας πτώση περίπου 11% από το υψηλό του. Ο Dow σημειώσε τη χειρότερη επίδοσή του από το 2020 την Παρασκευή. Ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες.

Η Wall Street προετοιμάζεται για μια εβδομάδα αποτελεσμἀτων, συμπεριλαμβανομένων αυτών από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Amazon και η Apple. Περίπου 160 εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα σε Amazon, Apple, Alphabet, Meta Platforms και Microsoft.

Οι ενεργειακές υποχώρησαν, αποτελώντας τον κλάδο του S&P 500 με τις χειρότερες επιδόσεις τη Δευτέρα. Η Chevron υποχώρησε περισσότερο από 2% και ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στον Dow. Η Exxon Mobil έχασε περισσότερο από 3%.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης