Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο - Στα 104 δολ. κινείται το Brent, στα 100 δολ. το αργό

Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο - Στα 104 δολ. κινείται το Brent, στα 100 δολ. το αργό

Λόγω των ανησυχιών για τη ζήτηση της Κίνας

Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν στις ασταθείς συναλλαγές την Τρίτη, καθώς ενισχύθηκαν οι ανησυχίες για τη ρωσική προσφορά και την κινεζική ζήτηση.

Περί τις 18:20 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 2,23%, στα 104,58 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό West Texas Intermediate κέρδιζε 2,27%, στα 100,78 δολάρια.
Το Brent και το WTI είχαν υποχωρήσει περίπου 4% τη Δευτέρα και άγγιξαν αντίστοιχα τα χαμηλά τους στα 101,08 και 97,06 δολάρια το βαρέλι, δεχομένα πιέσειε από τις ανησυχίες για τη ζήτηση στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού πετρελαίου στον κόσμο.

Το Πεκίνο έχει επεκτείνει τα μαζικά τεστ COVID-19 σε μεγάλο μέρος της πόλης των σχεδόν 22 εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς ο πληθυσμός προετοιμάζεται για ένα lockdown παρόμοιο με τους αυστηρούς περιορισμούς της Σαγκάης.

Ωστόσο, το Brent αυξήθηκε κατά 2 δολάρια/βαρέλι νωρίτερα στη συνεδρίαση, αφού η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τη στήριξη της νομισματικής πολιτικής στην πραγματική οικονομία.
Η προοπτική περιορισμού της προσφοράς στη φυσική αγορά που σχετίζεται με τη σταδιακή κατάργηση του ρωσικού πετρελαίου ενίσχυσε επίσης το ανοδικό κλίμα.
Η Γερμανία ελπίζει να αντικαταστήσει όλες τις παραδόσεις πετρελαίου από τη Ρωσία μέσα σε λίγες μέρες, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Απελευθέρωση αποθεμάτων

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η απελευθέρωση πετρελαίου από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης μείωσε τις ανησυχίες σχετικά με τη στενή προσφορά σε κάποιο βαθμό.

«Η εστίαση έχει μετατοπιστεί προς την πλευρά της ζήτησης και οι ανησυχίες για παρατεταμένες διαταραχές της προσφοράς έχουν μετριαστεί σημαντικά από την απελευθέρωση 240 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου SPR από τα μέλη του IEA», δήλωσε Tamas Varga της PVM.
Σε ένα πτωτικό σήμα για τις αγορές πετρελαίου, πέντε αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτίμησαν κατά μέσο όρο ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 22 Απριλίου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης απογραφής από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου την Τρίτη.

Ξεχωριστά, ο αγωγός CPC και ο τερματικός σταθμός της Μαύρης Θάλασσας, που μεταφέρουν περίπου το 80% των εξαγωγών αργού πετρελαίου του Καζακστάν, επέστρεψαν σε πλήρη δυναμικότητα στις 23 Απριλίου αφού είχαν τη μισή χωρητικότητα για αρκετές εβδομάδες λόγω των κατεστραμμένων σημείων πρόσδεσης από την καταιγίδα.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης