Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 3,9% για τον Nasdaq και 2,8% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 3,9% για τον Nasdaq και 2,8% για τον S&P

810 μονάδες έχασε ο Dow

Απώλειες στη Wall Street την Τρίτη, καθώς η αγορά συνεχίζει το sell-off του Απριλίου μετά από άνοδο μιας ημέρας, καθώς οι επενδυτές έανησυχούν για οικονομική επιβράδυνση.

Ο Dow Jones υποχώρησε 810 μονάδες, ή 2,39%, στις 33,239 μονάδες παρασυρόμενος από τις απώλειες της Nike.
Ο S&P 500 υποχώρησε 2,81% στις 4,175 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,04% στις 560,79 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 3,95% στις 12,490 μονάδες και κινήθηκε βαθύτερα σε bear market περιοχή, καταγράφοντας υποχώρηση 22% από το υψηλό του.



wall1_8.JPG

Για τον Απρίλιο, ο S&P 500 υποχωρεί κατά περίπου 7%, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 11% και ο Dow χάνει 3%. Η Τρίτη σηματοδοτεί την τρίτη πτώση του Dow κατά περισσότερες από 300 μονάδες τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Ο Nasdaq πλησίασε τα χαμηλά του σε ετήσια βάση

Οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν στην πτώση την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές δεν περίμεναν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Microsoft και της Alphabet μετά το κλείσιμο της αγοράς, φοβούμενοι περισσότερες εκπλήξεις όπως αυτή στο Netflix νωρίτερα στη σεζόν κερδών.

Η Microsoft και η μητρική της Google Alphabet έχασαν και οι δύο περισσότερο από 2%. Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta, η Amazon και η Apple κινήθηκαν επίσης χαμηλότερα την Τρίτη, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να προγραμματίζονται για αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Οι μετοχές του Netflix υποχώρησαν περισσότερο από 4% και έφτασαν σε νέο πολυετές χαμηλό. Την περασμένη εβδομάδα, το Netflix σημείωσε πτώση 35% μέσα σε μια μέρα, αφού ανακοίνωσε απώλεια συνδρομητών για το πρώτο τρίμηνο.




wall2_13.JPG

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία επέστρεψαν καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την αύξηση του Covid στην Κίνα. Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, κορυφαίος Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου είναι πραγματική. Επιπλέον, ο υψηλός πληθωρισμός στις ΗΠΑ μειώνει τη ζήτηση για αγαθά από σπίτια μέχρι αθλητικά παπούτσια.

Η Tesla, η οποία διαθέτει εργοστάσιο στη Σαγκάη και υπολογίζει την Κίνα ως σημαντική αγορά για τα ηλεκτρικά της οχήματα, κατέγραψε τη μεγαλύτερη υστέρηση στο Nasdaq με πτώση περίπου 11%. Οι μετοχές δέχθηκαν επίσης πίεση καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της, Έλον Μασκ, προχωρούσε σε συμφωνία για την αγορά του Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης