Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Οριακή πτώση για τον Nasdaq, άνοδος 0,2% για τον S&P και 1,4% για τον energy sector

Wall Street: Οριακή πτώση για τον Nasdaq, άνοδος 0,2% για τον S&P και 1,4% για τον energy sector

62 μονάδες κέρδισε ο Dow

Mε μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Τετάρτη, μια ημέρα αφότου ο Nasdaq σημείωσε τη χειρότερη ημερήσια απώλειά του από το 2020, προσπαθώντας να ανακάμψει από το τεχνολογικό sell-off τον Απρίλιο.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 62 μονάδων, ή 0,19% στις 33,302 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,21% στις 4,183 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,49% στις 569,12 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,01% στις 12,488 μονάδες, αφού νωρίτερα στη συνεδρίαση άγγιξε το νέο χαμηλό του 2022.

Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα ενίσχυσαν το επενδυτικό κλίμα μετά το μεγάλο sell-off της Τρίτης.


wall_5.JPG


«Ο Nasdaq έφτασε σε κάποια επίπεδα στήριξης . ... Έχουμε μερικούς επενδυτές που αρχίζουν να αγοράζουν και γι' αυτό βλέπουμε την αγορά να ανεβαίνει», δήλωσε η Victoria Fernandez, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Crossmark Global Investments. «Ήταν μια αρκετά καλή σεζόν αποτελεσματων και αυτό είναι υποστηρικτικό για την αγορά μετοχών».

Η Microsoft αύξησε τους κύριους μέσους όρους μετά από ισχυρά αποτελέσματα κερδών. Η μετοχή σημείωσε άλμα άνω του 7% μετά από τα καλύτερα από την αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα και μια αισιόδοξη μελλοντική προοπτική για τα έσοδα.

Η Visa σημείωσε επίσης άνοδο περισσότερο από 8%, κορυφαίος κερδισμένος στον Dow, αφού τα τριμηνιαία αποτελέσματα της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η ηλιακή εταιρεία Enphase Energy σημείωσε άνοδο 5% και ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους στον S&P 500 μετά από μια πτώση κερδών.

«Προσπαθούμε να βρούμε ένα μέρος σταθερότητας», είπε ο Kari Firestone, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aureus Asset Management, στο CNBC. «Πρέπει να δούμε μερικά ακόμη ονόματα να έρχονται με πραγματικά ισχυρά, αξιόπιστα και βιώσιμα κέρδη, ώστε οι επενδυτές να μπορούν να επανέλθουν».

Η Meta μητρική του Facebook πρόκειται να ανακοινώσουν αποτελέσματα την Τετάρτη μετά το κλείσιμο της αγοράς, με την Apple και την Amazon να ανακοινώνουν την Πέμπτη. Η Meta υποχώρησε 2%, ενώ η Amazon ήταν ελαφρώς χαμηλότερα και η Apple οριακά υψηλότερα.

Από την άλλη πλευρά, η Alphabet μητρική της Google υποχώρησε περισσότερο από 3% αφού τα αποτελέσματα των κερδών του τεχνολογικού γίγαντα έχασαν τις συναινετικές εκτιμήσεις. Η διοίκηση προειδοποίησε στην κλήση συνδιάσκεψης για ένα ακόμη δυνητικά αδύναμο τρίμηνο.
Η Boeing υποχώρησε περισσότερο από 7% μετά από μια απώλεια κερδών, τη μεγαλύτερη υστέρηση στον S&P 500 και στον Dow.

Ο Νasdaq βρίσκεται σε bear market, καθώς είναι τώρα περίπου 22% κάτω από το υψηλό του. Ο S&P 500 έχει πάνω από 12% χαμηλότερα από το ρεκόρ του και έκλεισε την Τρίτη κάτω από το βασικό επίπεδο στήριξης των 4200.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης