Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επιδότηση καυσίμων: Για ποια ΑΦΜ ανοίγει σήμερα (28/4) η πλατφόρμα

Επιδότηση καυσίμων: Για ποια ΑΦΜ ανοίγει σήμερα (28/4) η πλατφόρμα
Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει κατ' επιλογή κάθε δικαιούχου με δύο τρόπους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης καυσίμων, μέσω του Fuel Pass.

Για σήμερα, 28 Απριλίου 2022, αίτηση για την επιδότηση καυσίμων μπορούν να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 6 ή 7. Σε όσους έχουν διαφορετικό λήγοντα αλλά προσπαθήσουν να μπουν στην εφαρμογή Fuel Pass θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα τούς ενημερώνει ότι -λόγω μη αποδεκτού ΑΦΜ- δεν μπορούν να κάνουν σήμερα αίτηση ή να επισκεφτούν την πλατφόρμα.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα

Ο πολίτης εισέρχεται στο Fuel Pass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet, είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις».

Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει κατ' επιλογή κάθε δικαιούχου με δύο τρόπους: Είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα, την οποία οι δικαιούχοι χρησιμοποιούν για να πληρώνουν μέσω του έξυπνου κινητού τους την αγορά υγρού καυσίμου είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε IBAN του δικαιούχου, για όσους δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτήν τη διαδικασία.

Σημειώνεται πως θα λυθεί σύντομα το θέμα που έχει προκύψει με τις αιτήσεις για ΑμεΑ που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και επομένως, δεν μπορούν να πάρουν την επιδότηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης