Ενέργεια

Πώς λαμβάνει ρωσικό φυσικό αέριο η αρνητική ως προς τα ρούβλια Ολλανδία

Πώς λαμβάνει ρωσικό φυσικό αέριο η αρνητική ως προς τα ρούβλια Ολλανδία
Οι κρατικές εταιρείες της χώρας έχουν απευθείας συμβόλαια με τη Ρωσία

Η Ρωσία εξακολουθεί να προμηθεύει την Ολλανδία με φυσικό αέριο ακόμα κι αν αρνείται να το πληρώσει σε ρούβλια, καθώς οι κρατικές εταιρείες της χώρας έχουν απευθείας συμβόλαια με τη Ρωσία, αναφέρει η NOS.

Ο Ρώσος πρόεδρος αποφάσισε να αποκόψει το ρωσικό αέριο σε χώρες που δεν πληρώνουν σε ρούβλια. Ο ενεργειακός κολοσσός Gazprom έχει ήδη αποκόψει την Πολωνία και τη Βουλγαρία καθώς αρνήθηκαν να πληρώσουν σε ρωσικό νόμισμα. Η Γερμανία, η Αυστρία και η Ολλανδία, μεταξύ άλλων, αρνούνται επίσης να πληρώσουν μέσω αυτού του νομίσματος.

Η Ολλανδία, ωστόσο, συνεχίζει να λαμβάνει ρωσικό αέριο καθώς οι κρατικές εταιρείες της έχουν απευθείας συμβόλαια με τη Ρωσία.

«Τελικά, τα εμπορικά μέρη είναι αυτά που μεταφέρουν τα χρήματα», δήλωσε η Lucia van Geuns, ενεργειακή εμπειρογνώμονας στο Κέντρο Στρατηγικών Μελετών της Χάγης.

«Είτε το κάνουν αυτό μέσω της κατασκευής που προτείνει η Gazprom είτε όχι, αυτό εναπόκειται στο εμπορικό μέρος να αποφασίσει», αναφέρει η NOS.

Η Ολλανδία προετοιμάστηκε επίσης για αυτήν την κατάσταση σε περίπτωση που η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου εξαντληθεί, καθώς πλέον βασίζεται μόνο στο 15% του ρωσικού φυσικού αερίου, αναφέρει η NL Times.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης