Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο «team» των εταιρειών για πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια και η Eni

Στο «team» των εταιρειών για πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια και η Eni
O ιταλικός ενεργειακός κολοσσός εξακολουθεί να αναμένει οδηγίες από την ιταλική κυβέρνηση και τις αρχές της ΕΕ

Λογαριασμούς στη Gazprombank ετοιμάζεται να ανοίξει η Eni για να πληρώσει το φυσικό αέριο σε ρούβλια, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

O ιταλικός ενεργειακός κολοσσός εξακολουθεί να αναμένει οδηγίες από την ιταλική κυβέρνηση και τις αρχές της ΕΕ σχετικά με τους όρους και τη δυνατότητα χρήσης τέτοιων λογαριασμών. Βέβαια, εκπρόσωποι της εταιρείας δεν σχολίασαν τις πληροφορίες αυτές, ωστόσο ο ιταλικός κολοσσός χαρακτήρισε «ερμηνεία» τη σχετική είδηση που είχε μεταδώσει νωρίτερα το Bloomberg.

Οι αποφάσεις της ΕΕ

Σημειώνεται ότι στο συμβούλιο Υπουργών Ενεργείας τη Δευτέρα (2/5) θα αποφασίσει η Ευρώπη πώς θα πληρώνει στο εξής την Gazprom για το ρωσικό φυσικό αέριο, ανέφερε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Ενεργείας Κώστας Σκρέκας.

Η άρνηση της Gazprom

Επίσης, είναι γνωστό ότι η Gazprom είχε διακόψει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη βουλγαρική εταιρεία Bulgargaz και στην πολωνική PGNiG, λόγω της άρνησής τους να πληρώσουν  σε ρούβλια.

Το  Bloomberg αποκάλυψε επίσης ότι τέσσερις Ευρωπαϊκές δημόσιες εταιρείες έχουν ήδη πληρώσει τη Ρωσία σε ρούβλια για να αγοράσουν φυσικό αέριο, υποκύπτοντας στις πιέσεις της Μόσχας. Τα ονόματα των χωρών που πλήρωσαν σε ρούβλια τη Ρωσία, δεν αναφέρονταν αν και εικαζόταν ότι ανάμεσά τους είναι η Ιταλία και η Αυστρία.

Πολλές από τις χώρες που επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία εξακολουθούν να υπονομεύουν σοβαρά τις ίδιες τους τις προσπάθειές αγοράζοντας ενέργεια από τη Μόσχα, σε ορισμένες περιπτώσεις σε ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες τον Απρίλιο από ό,τι τον Μάρτιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης