Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 3% για τον Nasdaq, 2,4% για τον S&P και 3,1% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 3% για τον Nasdaq, 2,4% για τον S&P  και 3,1% για τον energy sector

614 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη, μετά από τα ισχυρά κέρδη από τη Meta Platforms, καθώς η αγορά προσπαθούσε να ανακάμψει από το sell-off αυτού του μήνα.

Ο Dow Jones κέρδισε 614 μονάδες, ή 1,85% στις 33,916 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 2,48% στις 4,287 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 3,16% στις 587,06 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 3,06% στις 12,871 μονάδες.

Οι κύριοι δείκτες πραγματοποίησαν ένα μεγάλο ενδοημερήσιο ράλι για να κλείσουν υψηλότερα τη Δευτέρα, αλλά οι μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη, καταγράφοντας τη χειρότερη μέρα του Nasdaq από το 2020. Οι μετοχές προσπάθησαν να ανακάμψουν την Τετάρτη, αλλά αντιστάθμισαν τα κέρδη αργά στη συνεδρίαση με τον Nasdaq να κλείνει στο χαμηλό του 2022 .

Μια σωρεία εταιρικών αποτελεσμάτων οδήγησε το κλίμα στην αγορά την Πέμπτη, δίνοντας το πράσινο φως στους επενδυτές για αγορές.

«Ήταν μια αρκετά καλή σεζόν κερδών και αυτό είναι υποστηρικτικό για την αγορά μετοχών», δήλωσε η Victoria Fernandez, της Crossmark Global Investments.

Οι μετοχές της Meta σημείωσαν άνοδο περίπου 18% ένδειξη ότι οι επενδυτές μπορεί να δουν σημάδια ανακούφισης στον ταλαιπωρημένο τεχνολογικό τομέα. Οι μετοχές έχουν υποχωρήσει 48% σε ετήσια βάση

Η Qualcomm κέρδισε περίπου 8% λόγω των ισχυρών κερδών, ενώ το PayPal σημείωσε άνοδο περίπου 11% παρά την έκδοση αδύναμων προοπτικώνγια το δεύτερο τρίμηνο.

Οι μετοχές της Merck σημείωσαν άνοδο 5% . Τα McDonald's, Eli Lilly και Southwest ήταν όλα υψηλότερα την Πέμπτη μετά τις τριμηνιαίες εκθέσεις τους.

Η Apple και η Amazon σημείωσαν άνοδο άνω του 4% πριν από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Η Caterpillar υποχώρησε περίπου 2% . Η Teladoc σημείωσε βουτιά άνω του 41% μετά την ανακοίνωση ασθενέστερων αποτελεσμάτων από το αναμενόμενο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης