Επικαιρότητα

Προς νέο θερμό καλοκαίρι όπως το 2020; - Με ατζέντα κατά της Τουρκίας ο Μητσοτάκης σε Λευκό Οίκο και Κογκρέσο

Προς νέο θερμό καλοκαίρι όπως το 2020; - Με ατζέντα κατά της Τουρκίας ο Μητσοτάκης σε Λευκό Οίκο και Κογκρέσο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο
Σε μια νέα περίοδο έντασης, με σπάσιμο του άτυπου μορατόριουμ ηρεμίας μέσα στο 2022, φαίνεται ότι μπαίνουμε με την Τουρκία καθώς το μπαράζ προκλήσεων πήρε απροκάλυπτες διαστάσεις τα τελευταία 24ωρα και οδήγησε σε ανάλογες απαντητικές κινήσεις στην Άγκυρα από την Αθήνα.
 

Όλες οι πρόσφατες προκλήσεις

Έτσι μετά τις ασκήσεις κατάληψης νησίδων στο Αιγαίο, τις δεκάδες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και παραβιάσεις του ελληνικού FIR από τουρκικά μαχητικά η ελληνική κυβέρνηση απάντησε με το πάγωμα των ΜΟΕ- κίνηση που επέκρινε το ΚΙΝΑΛ - , την ακύρωση της πρόσκλησης στην τουρκική αεροπορία για συμμετοχή στην άσκηση «Tiger Meet» αλλά και την ενεργοποίηση της αεράμυνας στα νησιά μετατρέποντάς τη στην συνέχεια σε άσκηση.

Κυβερνητικές πηγές για την ευρύτερη στρατηγική της Τουρκίας 


Όπως λένε αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, ποτέ δεν μπήκαν στο τραπέζι οι διαφορές μας με την Τουρκία, ποτέ η Τουρκία δεν διορθώθηκε. Μάλιστα, τονίζουν ότι η συμφωνία για να ρίξουμε τους τόνους δεν σημαίνει ότι θα σιωπήσουμε σε παραβιάσεις στο Αιγαίο ή στην μεταναστευτική πολιτική.
Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι συμπερασματικά η Τουρκία με την συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη ήθελε να δείξει σκοπίμως ότι επιθυμεί την συναίνεση και την προσέγγιση με την Ελλάδα, ώστε αργότερα να μας κατηγορήσει ότι επιθυμούμε εμείς την ένταση.
Και ως απόδειξη αυτής της στρατηγικής είναι η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ότι εμείς παραβιάζουμε τον τουρκικό εναέριο χώρο!

 

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης