Ενέργεια

Οι αυξημένες τιμές ενέργειας «αύξησαν» τα κέρδη της Chevron το α΄ 3μηνο

Οι αυξημένες τιμές ενέργειας «αύξησαν» τα κέρδη της Chevron το α΄ 3μηνο
Τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 6,3 δισ. δολάρια έναντι 1,37 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο του 2021

Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη της Chevron το α΄ τρίμηνο του 2022, με τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου να ωφελούν τον αμερικανικό ενεργειακό κολοσσό.

Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 6,3 δισ. δολάρια έναντι 1,37 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο του 2021.

Τα συνολικά έσοδα από τις πωλήσεις της Chevron διαμορφώθηκαν σε 54,37 δισ. δολάρια έναντι 32,03 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021. Αυτό γιατί, οι μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας παγκοσμίως επωφελήθηκαν από την αύξηση των τιμών αερίου και πετρελαίου, οι οποίες αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο καθώς η Μόσχα σχεδίαζε την επίθεση της στην Ουκρανία.

Οι βλέψεις

Η Chevron σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις και τις εξαγορές φέτος κατά περισσότερο από 50% από το 2021, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει συμφωνίες σε επιχειρήσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα όπως το φυσικό αέριο και τα ανανεώσιμα καύσιμα. Η RBC Capital Markets δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η Chevron θα μπορούσε να ενδιαφέρεται να αγοράσει μια εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ καθώς επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε φυσικό αέριο.

Ο αμερικανικός κολοσσός επέκτεινε πρόσφατα τις δραστηριότητές της στα ανανεώσιμα καύσιμα. Υπέγραψε συμφωνία με τον αγροτικό γίγαντα Bunge στη Βόρεια Αμερική και έχει επενδύσει σε υδρογόνο και την δέσμευση άνθρακα

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης