Ενέργεια

Αύξηση του ρωσικού πετρελαίου στην Ολλανδία - Τα νέα δεδομένα

Αύξηση του ρωσικού πετρελαίου στην Ολλανδία - Τα νέα δεδομένα
Τα ρωσικά πλοία δεν επιτρέπεται να ελλιμενίζονται πουθενά στην Ευρώπη λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Περισσότερο ρωσικό πετρέλαιο κατευθύνεται προς τα ολλανδικά λιμάνια καθώς το πετρελαιοφόρο CB Caribbean, το οποίο μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο αλλά δεν έφερε τη σημαία της χώρας, έδεσε στο λιμάνι του Άμστερνταμ το πρωί της Δευτέρας (2/5) χωρίς αντίσταση, παρά το γεγονός ότι η αποβάθρα είχε αρνηθεί την είσοδο στο ρωσικό πετρελαιοφόρο Sunny Liger την προηγούμενη ημέρα, αναφέρει ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NOS.

Τα ρωσικά πλοία δεν επιτρέπεται να ελλιμενίζονται πουθενά στην Ευρώπη λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ωστόσο, τα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο και πλέουν υπό διαφορετική εθνική σημαία εξαιρούνται, όπως συμβαίνει με την CB Caribbean.

Το ρωσικό πετρελαιοφόρο Sunny Liger την Κυριακή δεν δέχτηκε την είσοδο από τους υπαλλήλους του λιμανιού του Άμστερνταμ, οι οποίοι έδειξαν αλληλεγγύη στους υπαλλήλους του σουηδικού λιμανιού που είχαν κάνει προηγουμένως το ίδιο στο εν λόγω δεξαμενόπλοιο.

Ωστόσο, η FNV Havens δεν είχε απευθυνθεί στους υπαλλήλους του λιμανιού για να αρνηθεί την είσοδο στο CB Caribbean με τον ίδιο τρόπο που έκαναν με το Sunny Liger.

«Περισσότερα πλοία καταφθάνουν στα ολλανδικά λιμάνια και μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο, αλλά όσο δεν καλύπτονται από τις κυρώσεις, δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά», δήλωσε η Asmae Hajjari από το συνδικάτο λιμενεργατών FNV Havens, όπως αναφέρει το NOS.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης