Τελευταία Νέα

Στον δρόμο των διμερών πράσινων συμβολαίων ενέργειας η Μeta - Το νέο deal

Στον δρόμο των διμερών πράσινων συμβολαίων ενέργειας η Μeta - Το νέο deal
Η συμφωνία περιλαμβάνει τρία έργα ηλιακής ενέργειας, δύο στην περιοχή της Ζηλανδίας και ένα στη Γιουτλάνδη

Η Luxcara έχει συνάψει τρεις μακροπρόθεσμες συμφωνίες αγοροπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ (PPA) και συγκεκριμένα ένα δανικό χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας με τη Meta, πρώην εταιρεία του Facebook.

Όπως αναφέρει το pveurope, τα έργα θα έχουν συνολικά πάνω από 300 MW εγκατεστημένης ισχύος και θα παραδίδουν περίπου 210 MW πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διμερές συμβόλαιο στη Δανία και ενισχύει περαιτέρω τη συνεχιζόμενη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Το περιεχόμενο της συμφωνίας

Η συμφωνία περιλαμβάνει τρία έργα ηλιακής ενέργειας, δύο στην περιοχή της Ζηλανδίας και ένα στη Γιουτλάνδη. Τα έργα θα παρέχουν λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της Meta στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου δεδομένων της στο Odense της Δανίας. Από το 2020, όλες οι δραστηριότητες της Meta σε όλο τον κόσμο υποστηρίζονται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Από την πλευρά της, η Alexandra von Bernstorff, Διευθύνων Σύμβουλος της Luxcara, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενισχύσουμε τη σχέση μας με τη Meta με αυτού του είδους τη συνεργασία και να επιδείξουμε περαιτέρω την τεχνογνωσία μας στην εξασφάλιση μακροπρόθεσμων PPA που παράγονται σε νέες αγορές. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Meta για πολλά περισσότερα έργα στο μέλλον και να προωθήσουμε από κοινού την ενεργειακή μετάβαση».

Η Μeta, δια στόματος Carsten Soerensen εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για αυτή τη συνεργασία. «Αυτά τα νέα ηλιακά έργα όχι μόνο θα συμβάλουν στη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε όλες τις δραστηριότητές μας με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά θα φέρουν θέσεις εργασίας, επενδύσεις και πρόσθετη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές στην περιοχή» τόνισε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης