Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 3,1% για τον Nasdaq, 2,9% για τον S&P και 4,1% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 3,1% για τον Nasdaq, 2,9% για τον S&P και 4,1% για τον energy sector

932 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη σε ένα ράλι ανακούφισης από την πτώση τους το 2022, αφού η Federal Reserve αύξησε τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα και ο πρόεδρος Jerome Powell απέκλεισε το ενδεχόμενο για πιο επιθετικές κινήσεις στην εκστρατεία της κεντρικής τράπεζας για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.


Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 932 μονάδων, ή 2,81% στις 34,061 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 2,99% στις 4,300 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 4,1% στις 621,43 μονάδες.
Ο Nasdaq έκανε άλμα 3,19% στις 12,964 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι αυξάνει το επιτόκιο αναφοράς κατά 50 μονάδες βάσης, ή 0,5 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση από το 2000 για τη Fed, αλλά η κίνηση ήταν ευρέως αναμενόμενη από τους επενδυτές.
Οι μετοχές κινήθηκαν απότομα υψηλότερα όταν ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα δεν σκέφτεται να προχωρήσει σε αύξηση σε μελλοντικές συνεδριάσεις.

«Έτσι, μια αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης δεν είναι κάτι που εξετάζει ενεργά η επιτροπή», είπε ο Powell.

Η αύξηση των επιτοκίων και το ράλι ακολούθησαν έναν βάναυσο Απρίλιο για την αγορά, ο οποίος παρέσυρε τον βαρύ τεχνολογικό Nasdaq σε bear market. Ο S&P 500 κινήθηκε την Τετάρτη περισσότερο από 13% κάτω από το υψηλό ρεκόρ του. Και οι δύο αυτοί δείκτες έφτασαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους του έτους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Powell είπε ότι πιστεύει ότι η Fed θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη χωρίς να προκαλέσει άλμα στην ανεργία, επικαλούμενος τον υψηλό αριθμό κενών θέσεων εργασίας και τους ισχυρούς ισολογισμούς των νοικοκυριών.

Οι επενδυτές φάνηκαν επίσης να στοιχηματίζουν στην εμπιστοσύνη της Fed στην οικονομία των ΗΠΑ. Οι Home Depot και την Caterpillar να σημειώνουν άνοδο περίπου 3%. Οι τραπεζικές μετοχές κέρδισαν επίσης έδαφος, με τις Citigroup και JPMorgan Chase να σημειώνουν άνοδο άνω του 2%.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης