Ενέργεια

Scholz: Χείρα βοηθείας από τη Γερμανία στα περίκλειστα κράτη της ΕΕ για πρόσβαση σε LNG

Scholz: Χείρα βοηθείας από τη Γερμανία στα περίκλειστα κράτη της ΕΕ για πρόσβαση σε LNG
Pολλές χώρες αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση από τη Γερμανία στη μείωση της εξάρτησης από τις ρωσικές ενεργειακές εισαγωγές.

Η Γερμανία θα επιδείξει αλληλεγγύη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, βοηθώντας, για παράδειγμα, τα ανατολικά κράτη που δεν διαθέτουν λιμάνια στη Βόρεια ή τη Βαλτική Θάλασσα να αποκτήσουν πρόσβαση σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), δήλωσε την Πέμπτη (5 Μαΐου) ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τσεχίας Πετρ Φιάλα, ο Σολτς δήλωσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση από τη Γερμανία στη μείωση της εξάρτησης από τις ρωσικές ενεργειακές εισαγωγές.

Οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου που φθάνουν μέσω αγωγών αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της κατανάλωσης φυσικού αερίου στην Τσεχική Δημοκρατία, η οποία είναι αποκλεισμένη από την ξηρά, δήλωσε ο Φιάλα.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να βοηθήσουμε τις χώρες που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στη Βόρεια ή τη Βαλτική Θάλασσα και που πρέπει να βασίζονται στη συνεργασία μας μαζί τους», δήλωσε ο Σολτς, προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Η Γερμανία έλαβε νωρίτερα την Πέμπτη μέτρα για την αύξηση των εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου, νοικιάζοντας τέσσερις πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης και επιλέγοντας το λιμάνι της Βόρειας Θάλασσας Wilhelmshaven ως τον πρώτο κόμβο διακίνησης.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης