Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

ElvalHalkor: Συμφωνία για τη συγχώνευση ΕΤΕΜ - Cosmos Aluminium

tags :
ElvalHalkor: Συμφωνία για τη συγχώνευση ΕΤΕΜ - Cosmos Aluminium
Ως αποτέλεσμα του εταιρικού μετασχηματισμού θα προκύψει μειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της COSMOS ALUMINIUM, των, υφιστάμενων κατά τον χρόνο της συντέλεσης της συγχώνευσης, μετόχων της ΕΤΕΜ

Υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας με αντικείμενο τους βασικούς όρους, υπό τους οποίους οι ΕΤΕΜ και COSMOS ALUMINIUM προτίθενται να προβούν σε συγχώνευση με απορρόφηση της ΕΤΕΜ από την COSMOS ALUMINIUM.

Η «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ») ανακοινώνει, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, ότι στις 06.05.2022 μεταξύ της, κατά 80%, θυγατρικής της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, μη εισηγμένης ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΤΕΜ Εμπορική και Βιομηχανική Ελαφρών Μετάλλων Ανώνυμη Εταιρία» (εφεξής «ΕΤΕΜ») και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «COSMOS ALUMINIUM ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ» (εφεξής «COSMOS ALUMINIUM»), υπογράφηκε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με αντικείμενο τους βασικούς όρους, υπό τους οποίους οι ΕΤΕΜ και COSMOS ALUMINIUM προτίθενται να προβούν σε συγχώνευση με απορρόφηση της ΕΤΕΜ από την COSMOS ALUMINIUM. Ως αποτέλεσμα του εταιρικού μετασχηματισμού θα προκύψει μειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της COSMOS ALUMINIUM, των, υφιστάμενων κατά τον χρόνο της συντέλεσης της συγχώνευσης, μετόχων της ΕΤΕΜ.

Η πραγματοποίηση της ανωτέρω σκοπούμενης συναλλαγής θα τελεί σε κάθε περίπτωση υπό τον όρο της προηγούμενης πλήρωσης των προαπαιτούμενων ενεργειών και αιρέσεων, μεταξύ των οποίων της ολοκλήρωσης επιτυχούς νομικού, οικονομικού κ.λπ. ελέγχου των εταιρειών ΕΤΕΜ και COSMOS ALUMINIUM.
Τα συμβαλλόμενα μέρη θα επιδιώξουν την οριστικοποίηση των όρων της σκοπούμενης συναλλαγής, τη σύναψη των οριστικών συμφωνιών και την ολοκλήρωση αυτών, εντός χρονικής περιόδου έξι (6) μηνών, αρχόμενης από την ανωτέρω ημερομηνία υπογραφής της ως άνω συμφωνίας.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης