Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,4% για τον Nasdaq και 0,5% για τον S&P, άνοδος 2,9% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1,4% για τον Nasdaq και 0,5% για τον S&P, άνοδος 2,9% για τον energy sector
96 μονάδες υποχώρησε ο Dow

Απώλειες στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να βρουν στήριξη μετά την πτώση του Dow Jones που κατέγραψε τη χειρότερη μέρα του από το 2020.

Ο Dow υποχώρησε 96 μονάδες ή περίπου 0,29% στις 32,901 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,56% στις 4,123 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,9% στις 630,73 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,4% στις 12,144 μονάδες.

Tην Πέμπτη ο Dow έχασε περισσότερες από 1.000 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε σχεδόν 5%. Και οι δύο δείκτες σημείωσαν την χειρότερη ημερήσια υποχώρηση από το 2020.
Ο S&P 500 υποχώρησε 3,56%, καταγράφοντας τη δεύτερη χειρότερη ημέρα του έτους.

Οι απώλειες της Πέμπτης διέγραψαν το μεγάλο ράλι της Τετάρτης μετά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell απέκλεισε την προοπτική μεγαλύτερης αύξησης των επιτοκίων την Τετάρτη, οδηγώντας τον S&P 500 και τον Dow στα καλύτερα ημερήσια κέρδη τους από το 2020.

«Το ευρέως αναμενόμενο ράλι ανακούφισης που παρατηρήθηκε στις μετοχές και τα ομόλογα μετά τη «λιγότερο επιθετική από ό,τι φοβόταν» η Fed την Τετάρτη ήταν βραχύβια», δήλωσε ο επικεφαλής της Barclays, Emmanuel Cau. «Αν και οι επιθετικές αυξήσεις 75 bp στο μέλλον μπορεί να είναι εκτός τραπεζιού, ο υπονοούμενος κύκλος σύσφιξης της πολιτικής που ακολουθεί είναι ακόμα πολύ επιθετικός. Εκτός κι αν ο αυξανόμενος πληθωρισμός αντιστρέψει γρήγορα την πορεία του, οι κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να μην έχουν άλλη επιλογή από την επιβράδυνση της ανάπτυξης για να επιβραδύνουν τον πληθωρισμό και να παραμείνουν αξιόπιστες».

Οι τεχνολογικές μετοχές σήκωσαν το κύριο βάρος της πτώσης της Πέμπτης, με τις εταιρείες cloud, ηλεκτρονικών λιανοπωλητών και μεγάλης κεφαλαιοποίησης να σημειώνουν απότομη πτώση.
Οι μετοχές της Apple διατήρησαν ελαφρά κέρδη, ενώ η Amazon και η Microsoft υποχώρησαν.

Η ενέργεια ήταν ένα φωτεινό σημείο για την αγορά, με την EOG Resources να σημειώνει άλμα 5%.
Η βιοτεχνολογία και η ηλιακή ενέργεια δέχθηκαν σκληρό πλήγμα την Παρασκευή. Η Illumina σημείωσε πτώση άνω του 16%, ενώ η Enphase Energy υποχώρησε 8,5%.

Οι κινήσεις στην αγορά του Δημοσίου επηρέασαν τις μετοχές την Παρασκευή. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 3,13% για πρώτη φορά από το 2018, συμπίπτοντας με την πρόωρη πτώση των μετοχών, αλλά υποχώρησε από αυτό το επίπεδο αργότερα στη συνεδρίαση.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης