Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μητσοτάκης: Λογαριασμοί Putin - Χωρίς δημοσιονομικό εκτροχιασμό τα ενεργειακά μέτρα

Μητσοτάκης: Λογαριασμοί Putin - Χωρίς δημοσιονομικό εκτροχιασμό τα ενεργειακά μέτρα
Δεν αύξησα εγώ την τιμή του φυσικού αερίου, άλλος προκάλεσε την κρίση, εγώ καλούμαι να αντιμετωπίσω το πρόβλημα, είπε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής αναφερόμενος στην εκτόξευση των τιμών ηλεκτρικού επισήμανε ότι δεν πρόκειται «για λογαριασμούς Μητσοτάκη» αλλά για «λογαριασμούς Putin» ο οποίος με την εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε τη ενεργειακή κρίση

Λογαριασμοί Ρutin

Αναφορικά με την εξέλιξη της συγκαιούσης στην Ουκρανία δήλωσε «για την Ελλάδα θα ήταν αδιανόητο να μην είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας» ενώ την ίδια ώρα σημείωσε όσον αφορά τις κυρώσεις ότι «ο δυτικός κόσμος πρέπει να επιβάλει οργανωμένες κυρώσεις που να πλήττουν τη Ρωσία και ταυτόχρονα οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Ρωσία να είναι ανοικτοί στο μέτρο του εφικτού».
Για την έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια που έχει δημιουργηθεί από το υψηλό ενεργειακό κόστος επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «ακούω από την αντιπολίτευση να λέι ότι είναι ‘’ λογαριασμοί Μητσοτάκη’’ όχι δεν είναι ‘’λογαρισμοί Μητσοτάκη’’ είναι ''λογαριασμοί Putin''.

Δεν αύξησα εγώ την τιμή του φυσικού αερίου, άλλος προκάλεσε την κρίση, εγώ καλούμαι να αντιμετωπίσω το πρόβλημα», ενώ σημείωσε ότι τα μέτρα ανακούφισης είναι απολύτως κοστολογημένα και δεν θα προκαλέσουν δημοσιονομικό εκτροχιασμό, καθώς « ο προϋπολογισμός του 2022 τελικά πήγε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, η χρηματοδότηση (από το Ταμείο Ανάκαμψης) θα έρθει αλλά και θα υπάρξει χρηματοδότηση και από τα υπερέσοδα…».

ΕΕ: Χαμηλά αντανακλαστικά

Τη ίδια ώρα άφησε αιχμές για τις καθυστερήσεις στην ΕΕ επισημαίνοντας ότι «εμείς βάζουμε χρήματα στο τραπέζι.
Θα ήμασταν πιο αποτελεσματικοί εάν είχαμε και την ευρωπαϊκή στήριξη σε αυτήν την προσπάθεια» ενώ είπε ότι δεν είδαμε αντίστοιτα αντανακλαστικά όπως στην περίοδο της πανδημίας..
Η αιχμή έγινε εντονότερη όταν επισήμανε ότι «τα εθνικά συμφέροντα» εμποδίζουν τις αποφάσεις σε τέτοιου είδους ζητήματα στην ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/622832/kyriakos-mitsotakis-i-nea-dimokratia-den-einai-to-syntiritiko-komma-pou-gnorizate-erxetai-epiteliko-kratos-2-0-i-3-0

wwww.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης