Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση πάνω από 5% για το πετρέλαιο - Στα 106 δολ. κινείται το brent, στα 103 δολ. το αργό

Πτώση πάνω από 5% για το πετρέλαιο - Στα 106 δολ. κινείται το brent, στα 103 δολ. το αργό

Η Σαουδική Αραβία μειώνει τις τιμές του αργού στην Ασία και την Ευρώπη τον Ιούνιο

 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν 5% τη Δευτέρα, καθώς η συνέχιση των περιορισμών λόγω κορωνοϊού στην Κίνα, τον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου, πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

Περί τις 18:54 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 5,16%, στα 106,57 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχωρούσε 5,6%,στα 105,10 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια έχουν κερδίσει πάνω από 35% μέχρι στιγμής φέτος.

Οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν τρομοκρατηθεί από τις ανησυχίες για τις αυξήσεις των επιτοκίων και τις ανησυχίες για την ύφεση, καθώς τα αυστηρότερα και ευρύτερα lockdown COVID-19 στην Κίνα οδήγησαν σε βραδύτερη ανάπτυξη των εξαγωγών στη Νο. 2 οικονομία στον κόσμο τον Απρίλιο.

Οι εισαγωγές αργού από την Κίνα το πρώτο τετράμηνο του 2022 μειώθηκαν κατά 4,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αλλά οι εισαγωγές του Απριλίου αυξήθηκαν σχεδόν κατά 7%.

Οι εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας από το Ιράν τον Απρίλιο ξεπέρασαν τους όγκους αιχμής που παρατηρήθηκαν στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022 καθώς η ζήτηση από ανεξάρτητα διυλιστήρια αποδυναμώθηκε μετά τα lockdown για τον COVID-19 που έριξαν τα περιθώρια καυσίμου και τις αυξανόμενες εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου σε χαμηλότερη τιμή.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street υποχώρησαν και το δολάριο έφτασε σε υψηλό δύο δεκαετιών, καθιστώντας το πετρέλαιο πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, μείωσε τις τιμές του αργού για την Ασία και την Ευρώπη για τον Ιούνιο.
Στη Ρωσία, η παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε στις αρχές Μαΐου από τον Απρίλιο και η παραγωγή έχει σταθεροποιηθεί, φέρεται να είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak, μετά την υποχώρηση της παραγωγής τον Απρίλιο καθώς οι δυτικές χώρες επέβαλαν κυρώσεις για την κρίση στην Ουκρανία.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης