Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΣΦΑ: Aπό την GasLog η ενοικίαση πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης LNG στη Ρεβυθούσα

ΔΕΣΦΑ: Aπό την GasLog η ενοικίαση πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης LNG στη Ρεβυθούσα

Η μίσθωση αφορά διάστημα δώδεκα μηνών

Η εταιρεία GasLog του εφοπλιστή Πέτρου Λιβανού επελέγη στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενήργησε ο ΔΕΣΦΑ για την ενοικίαση πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα.

Το πλοίο που θα δέσει στο λιμάνι της Ρεβυθούσας για διάστημα δώδεκα μηνών αναμένεται να αυξήσει κατά 70% την δυνατότητα αποθήκευσης του σταθμού και η προμήθεια του γίνεται σε εφαρμογή του ολοκληρωμένου σχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας, σε περίπτωση διακοπής της προμήθειας αερίου από τη Ρωσία. Βάσει της απόφασης που εξέδωσε η ΡΑΕ, συμφωνήθηκε ο ΔΕΣΦΑ να προχωρήσει στην κατακύρωση του διαγωνισμού για τη μίσθωση μίας πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης ΥΦΑ (FSU) για διάστημα δώδεκα (12) μηνών, με σκοπό την ασφάλεια εφοδιασμού.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ συνεδρίασε στις 10 Μάϊου 2022, και κατόπιν ενδελεχούς αξιολόγησης των προσφορών που ελήφθησαν στο πλαίσιο του ανωτέρω διαγωνισμού που διενεργήθηκε μέσω του διαμεσολαβητή “SSY Gas” για λογαριασμό του ΔΕΣΦΑ, προτίθεται να αναθέσει τη σχετική σύμβαση μίσθωσης στην εταιρεία που υπέβαλλε, σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες του διαγωνισμού και του πλαισίου που τέθηκε από το Ρυθμιστή, την πλέον ανταγωνιστική και συμβατή με της προδιαγραφές του διαγωνισμού προσφορά.

Η προσθήκη του FSU θα αναβαθμίσει σημαντικά την αποθηκευτική δυναμικότητα του Τερματικού Σταθμού της Ρεβυθούσας, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ευελιξία της περιφερειακής αλυσίδας εφοδιασμού με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο και συνολικά την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης