Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να κατατεθεί άμεσα το πόρισμα της ΡΑΕ στη Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να κατατεθεί άμεσα το πόρισμα της ΡΑΕ στη Βουλή

 Την ερχόμενη Πέμπτη η ενημέρωση  της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον πρόεδρο της ΡΑΕ, Α. Δαγούμα



 

Eνόψει της προγραμματισμένης ενημέρωσης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον πρόεδρο της ΡΑΕ, Α. Δαγούμα, την ερχόμενη Πέμπτη. Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια «δεν χτυπούν το πρόβλημα στη ρίζα του» λέει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου. Παρέμβαση στην Ολομέλεια έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ενημέρωση της Βουλής με πλήρη στοιχεία για τον υπολογισμό των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργεια ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συνεργασία υπέβαλε αίτημα για την άμεση κατάθεση, εντός της ημέρας, στην Βουλή του πορίσματος της ΡΑΕ ενόψει της προγραμματισμένης ενημέρωσης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον πρόεδρο της ΡΑΕ, Α. Δαγούμα, την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο αίτημά τους, επικαλούνται δημοσιεύματα και δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας που θέλουν το πόρισμα της ΡΑΕ να βρίσκεται ήδη στη διάθεση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όμως, επισημαίνουν, «το πόρισμα δεν είναι διαθέσιμο προς αξιολόγηση από τους βουλευτές και την κοινωνία, τόσο ως προς τη μεθοδολογία όσο και ως προς τα συμπεράσματά του, για τα οποία υπάρχουν διαρροές επικοινωνιακού χαρακτήρα».

Θεωρούν λοιπόν επιβεβλημένη και αυτονόητη την κατάθεση του πορίσματος και στη Βουλή εγκαίρως και πριν από τη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και διαφάνεια ως προς τη λειτουργία της αγοράς ενέργειας.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης