Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1% για τον Nasdaq, 0,2% για τον S&P και πτώση 4% στο πετρέλαιο

Wall Street: Άνοδος 1% για τον Nasdaq, 0,2% για τον S&P και πτώση 4% στο πετρέλαιο
Κάτω από τα 100 ευρώ το crude, οριακά το brent

Mε μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Τρίτη καθώς οι κύριοι δείκτες πάλευαν να ανακάμψουν μετά από τρεις ημέρες πωλήσεων που έφεραν τον S&P 500 στο χαμηλότερο επίπεδό του σε περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο Dow Jones έκλεισε 89 μονάδες χαμηλότερα ή 0,28%, μετά την άνοδο άνω των 500 μονάδων και πτώση άνω των 350 μονάδων νωρίτερα στη συνεδρίαση.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,27% στις 4,002 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,84% στις 583,36 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,05% στις 11,745 μονάδες.

«Βρισκόμαστε σε μια αγορά όπου απλά δεν μπορεί να κρατηθεί σε ράλι», δήλωσε ο Paul Hickey της Bespoke Investment Group στο CNBC. «… Δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένων των συνολικών τάσεων που έχουμε δει τις τελευταίες μέρες και νομίζω ότι θα δούμε περισσότερα από αυτό στο μέλλον».

Η Dow Transports υποχώρησε περίπου 1%, παρασύροντας τον δείκτη χαμηλότερα. Οι κινήσεις σηματοδοτούσαν περαιτέρω ανησυχίες για ύφεση, καθώς ο κλάδος χρησιμοποιείται συνήθως για τη μέτρηση της ισχύος της οικονομίας. Η IBM, η Home Depot, η 3M και η JPMorgan Chase σημείωσαν πτώση άνω του 2% η καθεμία, ενισχύοντας τις απώλειες της αγοράς.

Οι μετοχές της τεχνολογίας όπως η Microsoft, η Intel και η Apple οδήγησαν σε κέρδη. Ο κλάδος υπέστη μερικές από τις μεγαλύτερες απώλειες τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές εγκατέλειψαν τις περιοχές ανάπτυξης και κατευθύνθηκαν σε ασφαλή καταφύγια όπως τα βασικά είδη καταναλωτών και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας εν μέσω φόβων ύφεσης.
Εν μέσω του sell-off, οι επενδυτές συνεχίζουν να αναζητούν σημάδια στον πυθμένα.

Μερικοί αναλυτές συμπεριλαμβανομένου του διαχειριστή hedge-fund David Tepper, πιστεύουν ότι το sell-off πλησιάζει στο τέλος του. Ο Tepper δήλωσε στο CNBC την Τρίτη ότι αναμένει ο Nasdaq να παραμείνει στο επίπεδο των 12.000.

Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις του δημοσίου μειώθηκαν από τα πολυετή υψηλά και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαπραγματεύτηκε κάτω από το 3% αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τα τέλη του 2018 τη Δευτέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης