Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 3,1% για τον Nasdaq και 1,6% για τον S&P, κέρδη 1,3% για τον energy sectror

Wall Street: Πτώση 3,1% για τον Nasdaq και 1,6% για τον S&P, κέρδη 1,3% για τον energy sectror
326 μονάδες έχασε ο Dow

Aπώλειες στην Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αφομοιώνουν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones υποχώρησε 326 μονάδες ή 1,01% στις 31,834 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,64% στις 3,935 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sectror ενισχύθηκε 1,37% στις 591,65 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 3,18% στις 11,364 μονάδες.

«Όλοι θέλουν το κόστος ενέργειας, τροφίμων και εργασίας να μειωθεί, αλλά ταυτόχρονα, ο μηχανισμός μας για να το κάνουμε αυτό είναι να αυξήσουμε τα επιτόκια», δήλωσε η Susan Schmidt της Aviva Investors. «Εργάζεστε σε αντίμετρα και είναι ανησυχητικό για τους επενδυτές επειδή προσπαθούν να καταλάβουν πώς αυτό επηρεάζει τις επιχειρήσεις συνολικά και γι' αυτό νομίζω ότι έχετε δει τέτοια δράση στους μεγάλους δείκτες».

Οι μετοχές της τεχνολογίας δέχθηκαν πιέσεις την Τετάρτη, μετριάζοντας τα κέρδη για τον Nasdaq. Οι Meta Platforms και Netflix σημείωσαν πτώση περίπου 4% η κάθεμια, ενώ η Microsoft υποχώρησε 2% καθώς οι επενδυτές συνέχισαν την απομάκρυνσή τους από τους τομείς ανάπτυξης. Οι τομείς της τεχνολογίας, της πληροφορικής και της διακριτικής ευχέρειας των καταναλωτών υποχώρησαν περισσότερο από 2%, παρασύροντας τον S&P 500.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές Dow και Merck σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις στον Dow. Οι μετοχές της IBM σημείωσαν πτώση 1,7%. Ο τομέας της ενέργειας σημείωσε άλμα  ενώ οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ενισχύθηκαν 1,8%.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Απριλίου σημείωσε άνοδο 8,3%, υψηλότερα από την αύξηση 8,1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Η άνοδος των τιμών παρέμεινε κοντά σευψηλό ρυθμό 40 ετών στο 8,5% που σημειώθηκε τον Μάρτιο.

Ο βασικός ΔΤΚ, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ενισχύθηκε 6,2% έναντι προσδοκιών 6%. Σε μηνιαία βάση, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,3% και ο βασικός δείκτης αυξήθηκε κατά 0,6% ένδειξη ότι ο πληθωρισμός μπορεί να κορυφώνεται, αλλά οι πιέσεις στις τιμές πιθανότατα θα συνεχιστούν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης