Ηνωμένο Βασίλειο και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους στις ΑΠΕ

Ηνωμένο Βασίλειο και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους στις ΑΠΕ
Και το πράσινο υδρογόνο στο πλαίσιο των συνεργασιών

Η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να συνεργαστούν στην πράσινη τεχνολογία, στα υπεράκτια αιολικά δίκτυα αλλά και σε υβριδικά έργα, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Οι δύο χώρες θα δρομολογήσουν τη συνεργασία σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθαρές τεχνολογίες, πράσινη κινητικότητα και άλλους ερευνητικούς τομείς που συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση.

Boris Johnson και ο Νορβηγός ομόλογός του Jonas Gahr Store έκαναν κοινές δηλώσεις στις 13/5. Η συμφωνία καλύπτει ενεργειακή, οικονομική και επενδυτική συνεργασία, κλιματική αλλαγή, περιβαλλοντικά θέματα, παγκόσμιες προκλήσεις, ασφάλεια και άμυνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aker Offshore Wind UK, Sian Lloyd-Rees δήλωσε: «Η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μακρά ιστορία ενεργειακής τεχνογνωσίας και συνεργασίας. Αυτή η σχέση είναι ζωτικής σημασίας σε μια εποχή που η Ευρώπη αντιμετωπίζει άνευ προηγουμένου προκλήσεις ενεργειακής ασφάλειας και ακολουθεί τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στο COP26.

Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες καινοτομίας και συνεργασίας στην πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια, ένας τομέας εξειδίκευσης για την Aker, που μπορεί να αυξήσει την ασφάλεια του εφοδιασμού και να επιτύχει φιλόδοξους στόχους Net Zero. Αυτό συμβαίνει ήδη με την Aker και την BP να συνεργάζονται για υπεράκτια αιολικά έργα στα ανοιχτά της Νορβηγίας.

Το πράσινο υδρογόνο είναι ένας άλλος σημαντικός τομέας ανάπτυξης. Με μια διαρκή ισχυρή σχέση, μπορούμε να αναπτύξουμε καινοτόμες λύσεις στις ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες μας τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης