Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Καλπάζουν οι τιμές της βενζίνης – «Θέμα χρόνου τα 2,50 ευρώ»

Καλπάζουν οι τιμές της βενζίνης – «Θέμα χρόνου τα 2,50 ευρώ»
Στην παρούσα χρονική φάση, η Νίσυρος διατηρεί την πρωτοκαθεδρία με 2,61 ευρώ

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η τιμή της βενζίνης, η οποία παραμένει σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ. Σύμφωνα με επαγγελματίες του κλάδου, η τιμή είναι θέμα χρόνου να φτάσει στα 2,5 ευρώ.

Στην παρούσα χρονική φάση, η Νίσυρος διατηρεί την πρωτοκαθεδρία με 2,61 ευρώ.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι σύμφωνα με χθεσινές (16/5) δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, αναμένεται εντός της εβδομάδας να ανακοινωθούν πρόστιμα σε πρατήρια καύσιμων για αισχροκέρδεια.

Επεσήμανε ότι όποιος επιχειρήσει να βγάλει παραπάνω χρήματα, «θα του πάρουμε το κέρδος επί δυο».Ανέφερε, επίσης, ότι οι έλεγχοι, από το διυλιστήριο μέχρι τον πρατηριούχο καύσιμων, θα ενταθούν ως προς το περιθώριο του κέρδους.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι όσο ανεβαίνει η διεθνής τιμή και πέφτει το ευρώ, τόσο ανεβαίνουν τα καύσιμα.Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει παραδοσιακά υψηλούς φόρους στα καύσιμα και επί κυβέρνησης Τσίπρα αυξήθηκαν περισσότερο, ενώ παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα έχει ψηλές τιμές, ωστόσο δεν είναι η ακριβότερη στην Ευρωζώνη αλλά βρίσκεται στην 4η-5η θέση.

Δύσκολη η κατάσταση στα νησιά

Στα νησιά η κατάσταση είναι δραματική. Η διαφορά στην τιμή οφείλεται σε πολλούς λόγους. Πρώτον, είναι αυξημένο το μεταφορικό κόστος καθώς απαιτείται η μεταφορά με καράβι. Δεύτερον, ο ανεφοδιασμός δεν είναι τόσο τακτικός οπότε αν μια παραγγελία γίνεται ενώ η τιμή χονδρικής είναι στα ύψη, αυτή η τιμή θα μείνει στην αντλία για πολλές μέρες. Και τρίτον, διότι στα νησιά είναι σαφώς μικρότερος ο ανταγωνισμός (ή και ανύπαρκτος) σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης