Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Kέρδη 2,7% για τον Nasdaq 2% για τον S&P και 1,1% για τον energy sector

Wall Street: Kέρδη 2,7% για τον Nasdaq 2% για τον S&P και 1,1% για τον energy sector
431 μονάδες κέδρισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη, καθώς η αγορά προσπάθησε να ανακάμψει από μια τιμωρητική bear market για τον Nasdaq και από μια απότομη υποχώρηση για τον S&P 500.

Ο Dow Jones κέρδισε 431 μονάδες, ή 1,34% στις 32,655 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 2,02% στις 4,088 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,14% στις 635,45 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,76% στις 11,984 μονάδες.

Αυτά τα κέρδη σημάδεψαν την τελευταία προσπάθεια της αγοράς για ανάκαμψη μετά από εβδομάδες απότομων απωλειών. Ο S&P 500 βγαίνει από ένα σερί απωλειών έξι εβδομάδων — το μεγαλύτερο από το 2011. Ο Dow, εν τω μεταξύ, υποχωρεί για επτά συνεχόμενες εβδομάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από το 2001. Έως σήμερα, ο S&P 500 και ο Dow υποχωρούν κατά 15,9 % και 11,3%, αντίστοιχα.

Οι μετοχές της Citigroup και της Paramount Global σημείωσαν άνοδο την Τρίτη αφού η Berkshire Hathaway αποκάλυψε τις συμμετοχές της στις δύο εταιρείες. Η Citigroup εκτινάχθηκε 8% αφού ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων του Warren Buffett αποκάλυψε ότι απέκτησε μερίδιο σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην προβληματική τράπεζα κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Οι μετοχές της Citi παρουσίασαν χαμηλότερες επιδόσεις έναντι του υπόλοιπου χρηματοπιστωτικού τομέα τους τελευταίους 12 μήνες, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 40%, ενώ το Financial Select Sector SPDR Fund μειώθηκε κατά 12% την ίδια περίοδο.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Paramount Global αυξήθηκαν επίσης σχεδόν κατά 13% αφού η Berkshire απέκτησε μερίδιο αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία στα τέλη Μαρτίου.

Οι μετοχές των ημιαγωγών ανέβηκαν. Η Advanced Micro Devices εκτινάχθηκε περισσότερο από 8% μετά από αναβάθμιση από την Piper Sandler, η οποία εκτιμά ότι η μετοχή φαινόταν ελκυστική μετά την πτώση 34,5% φέτος. Η Nvidia αυξήθηκε 4%, η Qualcomm σημείωσε άλμα 3% και η Micron Technology σχεδόν 5%.

Οι ταξιδιωτικές μετοχές σημείωσαν άνοδο αφού η United Airlines αύξησε τις προοπτικές εσόδων της για το δεύτερο τρίμηνο λόγω της βελτιωμένης καταναλωτικής ζήτησης. Η United Airlines σημείωσε άνοδο 7%, η Delta άλμα 5% και η American Airlines 6%.

Στο οικονομικό μέτωπο, τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων ήταν περίπου όπως αναμενόταν. Οι καταναλωτικές δαπάνες στο λιανικό εμπόριο αυξήθηκαν κατά 0,9% τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ. Οι λιανικές πωλήσεις εξαιρουμένων των αυτοκινήτων αυξήθηκαν 0,6% τον Απρίλιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης